Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Garda Romană şi dacii de la Apulum au făcut spectacol la Dac Fest, în Hunedoara

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Garda Romană şi dacii de la Apulum au participat, în perioada 21-23 august,  la cea de a IV-a ediţie a festivalului Dac Fest de la Costeşti, judeţul Hunedoara. Şi de această dată reenactorii albaiulienii s-au făcut remarcaţi, prezenţa lor fiind mult apreciată de publicul prezent. „Organizatorii au considerat că reconstituirea bătăliei dintre daci şi romani a fost cea mai reuşită din istoria festivalului„, au transmis reprezentanţii Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia.

Prezentarea bătăliei a fost făcută cu umor de cei doi istorici de la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia, Tudor Roşu, care l-a întruchipat pe împăratul Domiţian şi Liviu Zgârciu, în rolul istoricului antic Dio Cassius.

Participarea la acest festival face parte dintr-un proiect de promovare a bogatului patrimoniu arheologic roman de care dispune municipiul Alba Iulia, oraş care se întinde peste anticul Apulum. Proiectul este susţinut  de Societatea de Transport Public Alba Iulia (S.T.P.), S.C. Elit S.R.L., Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia şi Asociaţia Culturală Apulum Reenactment.

Vă prezentăm mai jos imagini cu Garda Romană şi Lupii de Fier ai Apoulonului de la Festivalul Dac Fest de la Costeşti:

[nggallery id=121]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Lucrări de reabilitare la Biserica Reformată din Rădești, un monument cu o vechime de peste 750 de ani!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lucrări de reabilitare la Biserica Reformată din Rădești, un monument cu o vechime de peste 750 de ani! La doar 6 km de Aiud, în satul Rădești, se află un monument arhitectural deosebit și anume Biserica Reformată, cu o vechime de peste 750 de ani. Imaginea zonei este marcată de acest impunător monument de arhitectură […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea