FOTO: Garda Romană şi dacii de la Apulum au făcut spectacol la Dac Fest, în Hunedoara

Garda Romană şi dacii de la Apulum au participat, în perioada 21-23 august,  la cea de a IV-a ediţie a festivalului Dac Fest de la Costeşti, judeţul Hunedoara. Şi de această dată reenactorii albaiulienii s-au făcut remarcaţi, prezenţa lor fiind mult apreciată de publicul prezent. „Organizatorii au considerat că reconstituirea bătăliei dintre daci şi romani a fost cea mai reuşită din istoria festivalului„, au transmis reprezentanţii Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia.

Prezentarea bătăliei a fost făcută cu umor de cei doi istorici de la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia, Tudor Roşu, care l-a întruchipat pe împăratul Domiţian şi Liviu Zgârciu, în rolul istoricului antic Dio Cassius.

INFORMARE COVID-19

Participarea la acest festival face parte dintr-un proiect de promovare a bogatului patrimoniu arheologic roman de care dispune municipiul Alba Iulia, oraş care se întinde peste anticul Apulum. Proiectul este susţinut  de Societatea de Transport Public Alba Iulia (S.T.P.), S.C. Elit S.R.L., Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia şi Asociaţia Culturală Apulum Reenactment.

Vă prezentăm mai jos imagini cu Garda Romană şi Lupii de Fier ai Apoulonului de la Festivalul Dac Fest de la Costeşti:

[Gallery not found]

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...