Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO Garda Apulum a participat, în 4-6 septembrie, la DacFest, unul dintre cele mai importante festivaluri de reenactment antic din România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Povestea anticului Apulum a ajuns în acest weekend și în Hunedoara, la Măgura Uroiului. În această locație încărcată de istorie de lângă Simeria s-a desfășurat în perioada 4-6 septembrie unul dintre cele mai importante Garda Apulum la DacFest19festivaluri de reenactment antic din România, DacFest.

Garda Apulum formată din deja cunoscutele patru trupe de voluntari albaiulieni, Legiunea XIII Gemina, Lupii Apoulonului, Ludus Apoulensis și Magna Nemesis a fost prezentă la acest eveniment. Astfel, atelierele antice, demonstrațiile militare, dansurile și luptele de gladiatori organizate cu această ocazie au fost admirate de un public numeros. De remarcat că festivalul a fost susținut de cele mai importante trupe de reenactment antic din România, Terra Dacica Aeterna și Garda Apulum, prima fiind și organizatoarea manifestării.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Participarea reenactorilor albaiulieni a fost posibilă datorită sprijinului oferit de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Societatea de Transport Public Alba Iulia și SC Elit SRL.

[nggallery id=958]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO: Lumina Sfântă a ajuns la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când va fi distribuită

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO: Lumina Sfântă a ajuns la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când va fi distribuită Sâmbătă seară, Lumina Sfântă a ajuns de la Ierusalim la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, după ce a fost preluată de pe aeroportul din Sibiu de către o delegație a Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia. În noaptea de 4 spre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea