Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Galeria conducătorilor DSV Alba, o inițiativă materializată a directorului interimar Mircea Miclea

Bogdan Presecan

Publicat

în

Inaugurare galerie directori DSV Alba 2013 (8)Urmând modelul Consiliului Județean Alba, Direcţia Sanitar-Veterinară Alba și-a făcut galeria directorilor. Astfel că, de vineri, 31 mai, cine pășeșete pe holul instituției de autorizare și control, poate vedea portretele celor care au condus DSV Alba de la înfiinţare până în prezent.

La inaugurarea galeriei foto au participat doar 3 dintre cei 7 foşti şefi ai DSV.

Dintre cei care se află în viaţă au venit dr. Virgil Cartog, al treilea director al DSV care a ocupat funcţia în perioada mai-decembrie 1989, dr. Eugen Josan (1996-2000) şi Ioan Dîrzu (2000-2004). Primul director al instituţiei, dr. Traian Voica (1968) nu mai este în viaţă, la fel şi dr. Ioan Turdean (1968-1989; 1990-1992) şi dr. Gheorghe Hârceagă (1992-1996).

Inițiativa aparține actualului director interimar al DSV Alba, Mircea Miclea, care recunoaște că s-a inspirat de la Consiliul Judeţean Alba şi de la alte instituţii din judeţ ce au ales să-şi cinstească astfel foștii și actualii conducători.

Mircea Miclea îa fost numit locul lui fostului director Vasile Bereş care în prezent este suspendat din funcţie din cauza implicării numelui său într-un dosar de corupţie aflat pe rolul Tribunalului Alba. De-abia când se va da o soluţie definitivă în acest dosar, pe postul de director al DSV Alba se va  organiza concurs, putând fi astfel ocupat de altcineva.

Interesant de remarcat este faptul că în 45 de existenţă a DSV Alba la conducerea instituției s-au aflat doar 7 directori.  Cel mai longeviv a fost Ioan Turdean care a fost menţinut în funcţie 21 de ani de Partidul Comunist Român (PCR), urmat de Vasile Bereş, care a condus instituţia timp de 8 ani, indiferent de partidul care s-a aflat la putere.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lucrări de reparații și întreținere la Cetatea Alba Carolina: Fântână cetății sau podul Unirii printre obiectivele proiectului de peste 4,5 milioane lansat în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de reparații și întreținere la Cetatea Alba Carolina: Fântână cetății sau podul Unirii printre obiectivele proiectului de peste 4,5 milioane lansat în SEAP Mai multe lucrări de reparații și întreținere urmează să fie făcute în cetatea Alba Carolina. Primăria Alba Iulia dorește să repare mai multe obiective printr-un contract-cadru de 4 ani. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea