Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Gala Vinurilor 2023 la Castelul Sâncrai: Care sunt producătorii din Alba premiați la ediția a IX-a a concursului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 Gala Vinurilor 2023 la Castelul Sâncrai: Care sunt producătorii din Alba premiați la ediția a IX-a a concursului

La Centrul Cultural Castel Sâncrai a avut loc Gala Vinurilor 2023, cei prezenți putând degusta o selecție inedită de vinuri premiate, produse cu grijă și măiestrie de vinificatorii din județul Alba.

Ajuns la a IX-a ediție, evenimentul a fost organizat de către Consiliul Județean Alba și Asociația Țara Vinului, adunând la un loc cei mai reprezentativi producători din domeniu. Gala Vinurilor se înscrie în seria evenimentelor de promovarea a micilor viticultori locali, dar și de promovare a județului Alba ca regiune vitivinicolă și de turism oenologic.

„În cadrul Galei au fost desemnate vinurile reprezentative ale județului Alba în anul 2023, din partea companiei Jidvei (producător mare), Domeniul Ciumbrud (categoria producători mijlocii) și Pivnița Savu, din partea micilor producători. Acesta din urma a câștigat Concursul Județean de Vinuri, care a avut loc cu o zi înainte.

Pe teritoriul județului Alba se întind patru dintre cele mai importante podgorii din Transilvania, istoria viticulturii pe aceste meleaguri având rădăcinile încă de pe vremea dacilor, care produceau „băutura divină”. În prezent, viţa de vie este cultivată pe mii de hectare, fiind o sursă importantă de venituri pentru o parte a populaţiei județului.

Felicitări tuturor celor care, aici în Alba, duc mai departe această tradiție milenară a viticulturii!”, a transmis vicepreședintele CJ Alba, Marius Hațegan.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Incendiu în Sebeș la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Au intervenit pompierii

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Incendiu în Sebeș la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Au intervenit pompierii În jurul orei 16:30, 25 aprilie, pompierii din Sebeș au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Pomperii din Sebeș intervin cu trei autospeciale, 2 ASAS și 1 EPA pentru stingerea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea