Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Funcționarii Casei Județene de Pensii Alba protestează împotriva diferenței de salarizare

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Funcționarii Casei Județene de Pensii Alba protestează împotriva diferenței de salarizare

Funcționarii publici din cadrul Casei Județene de Pensii Alba au decis să protesteze împotriva diferenței de salarizare față de funcționarii publici din cadrul Casei Naționale de Pensii Publice.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Începând cu data de 6 noiembrie 2023, ora 8.00, activitatea cu publicul a fost suspendată pe perioadă nelimitată.

Funcționarii publici susțin că nivelul maxim al salariului de bază/indemnizației de încadrare trebuie să fie același pentru tot personalul salarizat potrivit dispozițiilor de lege aplicabile în cadrul aceleiași categorii profesionale, respectiv familii ocupaționale prevăzute de Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

„Protestăm față de parcursul legislativ al proiectului de lege privind completarea art. 141 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, în sensul în care, „personalul caselor teritoriale de pensii să beneficiaze, prin asimilare, de aceleași drepturi salariale ca și personalul din cadrul Casei Naționale de Pensii Publice, stabilite potrivit legislației privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice ”.

Pentru respectarea principiului constitutional al egalitatii in fata legii, nivelul maxim al salariului de baza/indemnizatiei de incadrare trebuie sa fie același pentru tot personalul salarizat potrivit dispozițiilor de lege aplicabile in cadrul aceleiași categorii profesionale, respectiv familii ocupationale prevăzute de Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

In consecința, nu solicitam altceva decât egalizarea salariilor cu cele de la nivel central si alinierea cu cele ale funcționarilor publici din alte instituții deconcentrate si din administrația locala si județeană, iar in prezent acest lucru se poate realiza doar prin adoptarea unei noi legi”, a declarat un reprezentant al funcționarilor publici din cadrul Casei Județene de Pensii Alba.

Protestul funcționarilor publici din cadrul Casei Județene de Pensii Alba ar putea avea un impact semnificativ asupra activității instituției, întrucât aceasta se ocupă de plata pensiilor și a altor drepturi de asigurări sociale pentru locuitorii județului Alba.

Consecințe pentru locuitorii județului Alba

Protestul funcționarilor publici din cadrul Casei Județene de Pensii Alba ar putea avea următoarele consecințe pentru locuitorii județului Alba:

întârzieri în plata pensiilor și a altor drepturi de asigurări sociale;
dificultăți în obținerea de informații sau documente de la instituție;
posibilitatea ca unele servicii să fie suspendate temporar.
Locuitorii județului Alba sunt rugați să se informeze în prealabil cu privire la impactul protestului asupra activității Casei Județene de Pensii Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu Un apel umanitar a fost lansat pentru familia Doncea, originară din Apuseni. Oamenii au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu violent. Citește și: FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea