Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

FOTO: Frații în veci vor fi frați! – Manifestări patriotice exemplare ale unioniștilor la Alba Iulia, de Ziua Națională

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ziua Națională a României a fost marcată pe tot parcursul zilei la Alba Iulia de manifestările coaliţiei unioniste, la care au participat peste 1000 de persoane, membrii ai Platformei Civice Acțiunea 2012, studenții basarabeni care învață la universitățile din România și activiști ai Asociației Suporterilor Români, cea mai nouă organizație aderentă la coaliția unionistă.

Spectacolul oferit de tinerii activiști a reînsuflețit idealul național al României Mari în inimile miilor de români veniți la Alba Iulia de Ziua Națională.

Au fluturat steaguri de peste 12 m² și au aprins 94 de torțe, simbolizând 94 de ani de la realizarea Marii Unirii, au afișat bannere unioniste la depunerea de coroane, s-au plimbat prin Cetatea Unirii afișând mesajul ,,Basarabia e România” și au distribuit trecătorilor pliante și autocolante. ,,Actul Unirii nu este complet, ne lipsește Basarabia și tot ceea ce am organizat aici, la Alba Iulia, vine să amintească de necesitatea realizării reîntregirii naționale prin unificarea României cu Basarabia”, a declarat unul dintre voluntarii Acţiunii 2012.

Lupta românilor de a se reuni sub același steag pare a fi tot mai puternică la nivelul tinerilor în special și a societății civile. Dacă anul trecut de 1 Decembrie, Alba Iulia s-a înfrățit cu Chișinăul în cadrul unui ceremonial emoționant la Sala Unirii, în 2012 Agenția de Dezvoltare Regională Centru din România, cu sediul la Alba Iulia, a semnat un acord de parteneriat cu ADR Centru din Republica Moldova.

Pas cu pas ne îndreptăm se pare spre împlinirea unui ideal național măreț – Unirea pământului românesc Basarbia cu patria mamă.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea