Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Fotografie unicat cu Avram Iancu, din 1865, scoasă la licitație: Care este suma de pornire

FURDUI Alexandru

Publicat

în

FOTO| Fotografie unicat cu Avram Iancu, din 1865, scoasă la licitație: Care este suma de pornire

O fotografie unicat cu Avram Iancu, realizată în decursul anului 1865, când Crăișorul Munților avea undeva la 41 de ani este scoasă la licitație, de o casă de licitație din România, pornind de la suma de 1000 euro.

„Fotografia în format carte-de-visite îl înfățișează pe Avram Iancu cu numai 7 ani înainte de a muri, într-o poziție frontală, îmbrăcat într-o haină neagră cu guler și manșete din lână, ținând mâna dreaptă la piept.

Postez asta aici, gândindu-mă că poate o fi cineva, persoana fizică, asociație, partid sau ce o fi, să o cumpere și să o doneze unei instituții, precum muzeu sau casă memorială, unde îi este și locul.

Recunosc că am mari speranțe aducându-mi aminte tam-tam-ul de astă vară cu statuia lui Gabriel Bethlen din Alba Iulia”, a scris istoricul Liviu Zgîrciu pe facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională Citește și: Performanță deosebită pentru un elev de clasa a VI-a din Alba Iulia: Stănilă Răzvan, locul I la Olimpiada Micilor Istorici – Faza Județeană și calificare la națională Bordean […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea