Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Fluturașii de la Grădinița cu program prelungit Nr. 9 din Alba Iulia au început și ei pregătirile pentru Ziua Națională a României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În curând sărbătorim Ziua Națională României și pentru că 1 Decembrie este o zi importantă pentru noi, copiii învață de mici respectul pentru țara lor.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Fluturașii drăgălașii, cei mai mititei de la Grădinița cu program prelungit Nr. 9 din Alba Iulia au început și ei pregătirile pentru Ziua Națională.

Citește și: 1 DECEMBRIE 2022, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor organizate de primărie și CJ, în Capitala Marii Uniri, de Ziua Națională a României

Prichindeii au îmbrăcat straie de sărbătoare și au aflat despre cum sărbătoreau bunicii și străbunicii Ziua Națională a României.

În cadrul proiect tematic ”Țara mea/ Românași și româncuțe”, cei mici au aflat de asemenea despre semnificaţia istorică a zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, dar și despre simbolurile și frumusețile României! Copiii au pictat, au construit, dar totodată s-au jucat și distrat învățând lucruri noi!

CITEȘTE ȘI: PARADA MILITARĂ de 1 Decembrie 2022, ZIUA NAȚIONALĂ, la Alba Iulia: Militari, mașini și tehnică de luptă. Spațiul aerian, survolat de avioane de vânătoare și elicoptere de luptă

„La centrul tematic am amenajat cu copilașii un colț cu obiecte artizanale: vase de lut, linguri de lemn, cofițe, ramă de țesut, lepede, ștergare, costume populare din zona noastră, fluieră. Le-am observat și le-am numit. Am discutat despre utilitatea lor. Au sortat jucării după criteriul culoare: roșu, galben și albastru. Am observat steagul României și l-au pictat cu palmele, învățând cuvinte noi: drapel, tricolor.

Am îmbracat costume populare și am cântat cântecele din folclorul copiilor. Am discutat despre faptul că în curând îi vom cânta ” La mulți ani!” țării noastre, care se numește România! Copilașii au 3 anișori și sunt la grupa mică!”, a transmis educatoarea piticilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Accident rutier pe șoseaua de centură Alba Iulia între două mașini: Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO Accident rutier pe șoseaua de centură Alba Iulia între două mașini: Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a produs marți, în jurul orei 20:30, pe șoseaua de centură din Alba Iulia între două autoturisme. Șase participanți la trafic au fost implicați, două persoane suferind leziuni ușoare. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea