Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Fluturașii de la Grădinița cu program prelungit Nr. 9 din Alba Iulia au început și ei pregătirile pentru Ziua Națională a României

Ziarul Unirea

Publicat

în

În curând sărbătorim Ziua Națională României și pentru că 1 Decembrie este o zi importantă pentru noi, copiii învață de mici respectul pentru țara lor.

Fluturașii drăgălașii, cei mai mititei de la Grădinița cu program prelungit Nr. 9 din Alba Iulia au început și ei pregătirile pentru Ziua Națională.

Citește și: 1 DECEMBRIE 2022, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor organizate de primărie și CJ, în Capitala Marii Uniri, de Ziua Națională a României

Prichindeii au îmbrăcat straie de sărbătoare și au aflat despre cum sărbătoreau bunicii și străbunicii Ziua Națională a României.

În cadrul proiect tematic ”Țara mea/ Românași și româncuțe”, cei mici au aflat de asemenea despre semnificaţia istorică a zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, dar și despre simbolurile și frumusețile României! Copiii au pictat, au construit, dar totodată s-au jucat și distrat învățând lucruri noi!

CITEȘTE ȘI: PARADA MILITARĂ de 1 Decembrie 2022, ZIUA NAȚIONALĂ, la Alba Iulia: Militari, mașini și tehnică de luptă. Spațiul aerian, survolat de avioane de vânătoare și elicoptere de luptă

„La centrul tematic am amenajat cu copilașii un colț cu obiecte artizanale: vase de lut, linguri de lemn, cofițe, ramă de țesut, lepede, ștergare, costume populare din zona noastră, fluieră. Le-am observat și le-am numit. Am discutat despre utilitatea lor. Au sortat jucării după criteriul culoare: roșu, galben și albastru. Am observat steagul României și l-au pictat cu palmele, învățând cuvinte noi: drapel, tricolor.

Am îmbracat costume populare și am cântat cântecele din folclorul copiilor. Am discutat despre faptul că în curând îi vom cânta ” La mulți ani!” țării noastre, care se numește România! Copilașii au 3 anișori și sunt la grupa mică!”, a transmis educatoarea piticilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Traiul românilor, tot mai greu de la o lună la alta: Alba Iulia, între orașele cu cel mai scump coș alimentar din țară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Traiul românilor, tot mai greu de la o lună la alta: Alba Iulia, între orașele cu cel mai scump coș alimentar din țară În urma scumpirilor tot mai mari, din ultima perioadă, românii parcă abia își mai duc traiul și parcă totul devine mai scump de la o zi la alta. Se pare că românii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea