Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO| Florin Roman laudă performanța sportivă a lui Ion Dumitrel: Locul 3 la Crosul Unirii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Deputatul Florin Roman laudă performanța sportivă a lui Ion Dumitrel, care a obținut locul 3 la Crosul Unirii, într-o postare pe pagina de Facebook. 

Potrivit lui Florin Roman, Ion Dumitrel este un impătimit al sportului și alearga zilnic mai mulți kilometri. De asemenea, în tinerețe, președintele CJ Alba ar fi fost unul dintre cei mai buni sportivi ai României la orientare turistică.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Poate nu multă lume știe că Ion Dumitrel, președintele CJ Alba, este un împătimit al sportului și că aleargă aproape zilnic, kilometri buni.

Și poate mult mai putini știu că în tinerețe a fost unul din cei mai buni sportivi ai României la orientare turistică. Și acum participă ăn special la cursele cu grad mare de dificultate și nu ratează podiumul. Ca și la Crosul Unirii!

Un mare respect pentru el ca om, pentru el ca sportiv, pentru el ca președinte de Consiliu Județean. Baftă în continuare!”, a scris Florjn Roman pe rețeaua de socializare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă, mesaje de Crăciun pentru români

Unirea Ziarul

Publicat

în

Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă, mesaje de Crăciun pentru români

„Să întâmpinăm Nașterea Domnului cu bucurie și cu credință – bucuria de a-i simți aproape pe cei dragi și credința în forța mântuitoare a compasiunii și a solidarității. Spiritul acestor Sfinte Sărbători să ne lumineze sufletele, să ne inspire să îi ajutăm pe cei care au nevoie de sprijin și să ne aducă împreună, pentru că doar uniți suntem mai puternici. Crăciun fericit și multă sănătate, dragi români”, este mesajul președintelui Klaus Iohannis transmis cu prilejul Crăciunului.

Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi de Crăciun

Premierul Nicolae Ciucă îi îndeamnă pe români, în mesajul transmis de Crăciun, să aibă încredere în viitor: „Cred în puterea faptelor bune de a alina în momentele de cumpănă și de a schimba vieți în bine”, spune Nicolae Ciucă.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Administrație social-democrată eficientă la Ciuruleasa: Noi proiecte care îmbunătățesc calitatea vieții oamenilor!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| Administrație social-democrată eficientă la Ciuruleasa: Noi proiecte care îmbunătățesc calitatea vieții oamenilor!

În comuna Ciuruleasa avem un alt exemplu concret că o administrație social-democrată este o administrație eficientă, care lucrează în interesul cetățenilor și pentru bunăstarea tuturor. Primarul Ioan-Marius Cioara, continuă proiectele fostului primar, RaduTuhuț și începe altele noi, cu fonduri guvernamentale și europene.

În acești doi ani, de la ultimele alegeri locale, au fost continuate lucrările de infrastructură rutieră pe Programul Național de Dezvoltare Locală II, care prevăd modernizarea de drumuri și străzi, fiind depuse proiecte noi pe ”Anghel Saligny” pentru îmbunătățirea infrastructurii în satele Morărești, Bodresti și Boglești. A continuat modernizarea drumurilor vicinale, s-au continuat lucrările de reparații la poduri și au fost continuate demersurile de extindere și modernizare a sistemelor de alimentară cu apă.

De asemenea, s-a continuat extinderea rețelei de iluminat public, în satul Mătișești, pe o lungime de 1,5 km și în Ghedulești, pe o distanță de 700 de metri, aici fiind efectuate și lucrări de modernizare prin montarea unor corpuri cu iluminare LED.

Elit - Gustul Desăvârșit

Un al proiect al fostei administrații, care continuă în prezent cu succes, vizează extinderea internetului prin cablu, în zonele neacoperite din satul Ciuruleasa, dar și în satele Bodrești și Bidicești. De asemenea, a fost extinsă și aria de acoperire cu semnal a telefoniei mobile, extrem de necesară pentru oamenii din zona de munte.

De asemenea, prin Planul Național de Redresare și Reziliențe au fost aprobate proiecte privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei, la Școala Gimnazială din Ciuruleasa, respectiv reabilitarea și modernizarea clădirii primăriei. În faza de evaluare se află un proiect menit să aducă un plus de siguranță în spațiul public, prin montarea unui sistem inteligent de monitorizare și supraveghere a spațiului public. În aceeași fază, tot cu finanțare prin PNRR, se află un proiect ce vizează construirea unui centru de colectare deșeuri prin aport voluntar. De asemenea, se depun eforturi pentru achiziția a două stații de încărcare mașini electrice și pentru achiziționarea unui microbuz școlar.

Prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, cu sprijinul direct al Grupului de Acțiune Locală Valea Ampoiului și Valea Arieșului, va fi achiziționată o autoutilitară, necesară pentru acțiuni de deszăpezire, dotată cu sărăriță. Aceasta va fi utilizată de către Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență.

La Compania Națională de Investiții a fost depus un proiect privind modernizarea, dotarea și extinderea așezământului cultural al comunei Ciuruleasa.

Continuă interesul de modernizare adispensarului medical, fiind depus un proiect pentru obținerea de finanțare în vederea achiziției de echipamente și îmbunătățire a infrastructurii clădirii. Cu această ocazie, transmitem mulțumiri pentru implicare medicului de familie Mera Cristian, un om deosebit pentru comunitatea din Ciuruleasa.

Atât în mandatele trecute, cât și în prezent, s-a investit în cultură, în portul popular, în păstrarea tradițiilor și obiceiurilor. Mândria comunei este Ansamblul folcloric ”Citera cu Dor” care, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, a primit numeroase invitații de a participa la spectacole, inclusiv din județe vecine.

În 22 decembrie, la căminul cultural din Ciuruleasa, va avea loc un spectacol de colinde, denumit ”Întâlnirea cu Moș Crăciun”, la care sunt invitați toți cetățenii comunei.

Astfel, cu o administrație PSD eficientă, Ciuruleasa este o comună frumoasă, cu biserici și instituții de învățământ îngrijite, cu drumuri publice bune, cu servicii medicale de sănătate eficiente, cu posibilități de practicare a sportului, cu oameni vârstnici respectați și premiați la ceas aniversar.
Primarul Marius Cioara, viceprimarul Nicoleta Cioara, alături de echipa Consiliului Local, transmit tuturor sărbători fericite, cu sănătate și armonie!

Comunicat de presă,
Organizația județeană a PSD Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Călin Matieș: Am obținut bani pentru construcția de creșe în Alba Iulia! Amendamentul meu la Legea bugetului de stat a fost aprobat!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| Călin Matieș: Am obținut bani pentru construcția de creșe în Alba Iulia! Amendamentul meu la Legea bugetului de stat a fost aprobat!

Alba Iulia se confruntă de foarte mulți ani cu lipsa locurilor la creșe. Această problemă acută se va rezolva în curând. Am obținut, din bugetul de stat pe anul viitor, 1,7 milioane de lei (340.000 de euro) pentru construcția și dotarea unor creșe modulare.

Sute de părinți au fost puși, ani la rând, în situații extrem de dificile în contextul în care au început munca, după terminarea concediului de îngrijire a copilului, însă fără ca cel mic să beneficieze de un loc la creșă. Am fundamentat în fața colegilor parlamentari și a guvernanților necesitatea construcției de creșe modulare în municipiul nostru și mă bucur că am avut succes.

Cu acești 1,7 milioane de lei pe care i-am obținut pentru Alba Iulia vor putea fi construite creșe modulare cu o capacitate totală de peste 100 de locuri. Înainte de a depune acest amendament am vorbit cu părinții, am verificat situația locurilor de la creșele din Alba Iulia, am analizat rezultatele finale ale înscrierilor, iar ani la rând peste 100 de copii au fost respinși.
De altfel, în urma sondajelor pe care le-am derulat alături de colegii social-democrați, o problemă majoră din municipiu este tocmai lipsa locurilor la creșe. În campania electorală mi-am luat angajamentul de a sprijini familiile tinere și mă țin de cuvânt.

Elit - Gustul Desăvârșit

Vreau ca Alba Iulia să fie un oraș dinamic, atractiv pentru familiile tinere, în care copiii să se poată bucura de activități constructive, educative și interactive, parcuri de joacă sigure și frumoase. Toate acestea încep, însă, cu un rezultat ”admis” la creșă. Voi lupta, în continuare, pentru Alba Iulia, în Parlamentul României!

Senator PSD de Alba,
Călin Gheorghe Matieș


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea