Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Final grandios al Sărbătorii Muzicii de la Alba Iulia – ”Viața e frumoasă”, un super-spectacol pentru amatorii de operetă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sărbătoarea Muzicii de la Alba Iulia s-a încheiat, duminică seara, cu un grandios spectacol de operetă. Artiștii de la Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, din București, au urcat pe scena amplasată în Piața Cetății și au interpretat arii celebre din cele mai cunoscute lucrări ale genului, reunite sub titlul ”Viața e frumoasă”.

opereta gala008Din program au făcut parte: Uvertura la Opereta „Cavaleria Ușoară” (compozitor Franz von Soupe), interpretată de Orchestra Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, dirijor Lucian Vlădescu; duet „La calul bălan” (din opereta cu același nume, compusă de Ralph Benatzky), interpretat de Ligia Dună și Viorel Ciurdea; duet “Suflet de artist” (din opereta „Paganini”, de Franz Lehár) –  – Silvia Şohterus și Orest Pîslariu-Ranghilof; duet –„Călărețul” (din opereta „Văduva Veselă” de Franz Lehar) – Eugenia Ilinca și Ștefan Popov; duet „Vrei tu să fii nevasta mea” (din „Vânzătorul de păsări”, de Carl Zeller) – Patricia Seymour și Daniel Madia; cuplet „Vai, fara fete” (din ”Silvia”, de Emmerich Kálmán), în interpretarea lui Cătălin Petrescu; terțet „Dacă ai puțin noroc” (din „My Fair Lady”, de Frederick Loewe) – Emil Spătaru, Marius Meragiu și Bogdan Ardeleanu; duet „Nu-i bai” (din opereta ”Lăsaţi-mă să cânt”, de Gherase Dendrino) – Gabriela Daha și Valentino Tiron; duet „N-ar fi rău dac-ar fi bine” (din „Răspântia”, de Florin Comișel) – Raluca Ciocă și Ltefan Popov; duet „Privește-n ochii mei” (din „Contesa Maritza”, de Emmerich Kálmán) – Tina Munteanu și Florin Budnaru; Dans slav  op: 72, Nr. 2, de Antonin Dvorak – Orchestra Teatrului de Opereta Și Musical “Iion Dacian”; aria „Serviciul meu ca diplomat” (din „Văduva Veselă”, de Franz Lehar) – interpretată de Ștefan Popov; terţet „Ai, ai viaţă” (din „Soarele Londrei”, de Florin Comişel) – Claudia Măru-Hanghiuc, Cristian Caraman și Viorel Ciurdea; duet “Gata e de drum…” (din “Secretul lui Marco Polo”, de Francis Lopez) – Bianca Ionescu și Daniel Madia; duet „Calypso” (din „Lysistrata”, de Gherase Dendrino) – Mediana Vlad și Cătălin Petrescu; Uvertura la Opereta „Orfeu in Infern”, de Jaques Offenbach – Orchestra Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”; aria șampaniei, din “Liliacul”, de Johann Strauss-fiul. De asemenea, spectacolul a avut și momente de balet susținute tot de artiștii teatrului bucureștean.

Reamintim că evenimentul care a avut loc în acest weekend, în orașul nostru a debutat vineri, când dintre zidurile Cetății Alba Carolina, Ciocârlia maestrului Gheorghe Zamfir și-a ridicat, sfâșietor și totodată mirific, trilurile către înaltul cerului, iar trupa Bere Gratis a ridicat publicul în picioare, făcându-l să cânte, să danseze și, în final, să insiste să revină pe scenă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Sâmbătă, muzica italiana a fost regina serii. Tenorul italian Alessandro Safina, alături de soprana Irina Baiant și Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu, a demonstrat că muzica clasică poate fi și „altfel”.

Și nu în ultimul rând, trebuie menționat succesul de care s-a bucurat preambulul seriei de concerte din acest an, spectacolul liric inedit „Mademoiselle Cantatrice”, având originea în Ile de la Reunion, interpretat de o cântăreață instalată în partea superioară a unei rochii de trei metri înălțime, care a avut loc marți și a fost oferit de Institutul Cultural Francez Cluj-Napoca.

Sărbătoarea Muzicii pe numele său original Fête de la Musique își găsește începuturile în Franța anului 1982. Lansată în Franța și preluată ulterior în întreaga lume începând cu anul 1985 – Anul European al Muzicii își găsește perfectă poziționare și în Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia în fiecare an începând cu 2012.

Fête de la Musique a fost preluat în mai puțin de 15 ani în peste 100 de țări de pe cinci continente, devenind un moment unic trăit simultan de milioane de oameni.

Dacă rețeta aplicată la nivel mondial se concentrează în principal pe o singură zi în care forme și genuri diferite marchează Ziua Muzicii/Solstițiul de Vară, dorința administrației albaiuliene a fost să dezvolte un festival de week-end, un festival în care genuri muzicale non-comerciale să contribuie activ la educarea gusturilor muzicale ale locuitorilor și turiștilor, reușind să-și continue parcursul stabilit deja încă de la prima ediție și să promoveze muzica de calitate, artiștii și valorile din domeniu.

Imagini filmate de la concertul din această seara găsiți pe pagina de Facebook  https://www.facebook.com/www.ziarulunirea.ro, sau AICI

[nggallery id=2358]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Calcul pensie 2023: Cât vor primi pensionarii în plus, după majorarea punctului de pensie

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Calcul pensie 2023: Cât vor primi pensionarii în plus, după majorarea punctului de pensie. Noua formulă de calcul a pensiei. Exemple de calcul

Pensiile s-au majorat cu 12,5%, la care vor adăuga ajutoare pentru cei cu pensii până în 3.000 de lei.

Citește și: Noutăți Pensii 2023. Toate modificările din legea pensiilor care afectează pensiile de la 1 ianuarie 2023

Aceste măsuri vizează o încadrare într-o anvelopă de 15,8% şi un impact bugetar de 17,5 miliarde de lei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Astfel, punctul de a crescut cu 12,5%. Cei cu pensii sub 1.500 de lei ar urma să primească un ajutor de 1.000 de lei, cei cu pensii între 1.500 şi 2.500 de lei – 800 de lei, iar cei cu pensii între 2.500 şi 3.000 de lei – 600 de lei.

Citește și: Punctul de pensie 2023: Începând cu 1 ianuarie valoarea punctului de pensie crește de la 1.586 lei la 1.785 de lei

Exemple de calcul. Cât vor primi în plus pensionarii după nivelul actual

1. Un pensionar care încasează acum între 1.701 și 2.000 de lei va primi majorarea de 12,5% + 400 de lei (ajutorul care se acordă de două ori pe an) + 700 de lei pentru energie. Cine are peste 1.700 de lei nu mai primește voucherele sociale de 250 de lei la două luni.

2. Un pensionar care are între 2.000 și 3.000 de lei primește în ianuarie majorarea de 12,5% a punctului de pensie și ajutorul de 300 de lei (pe care îl va mai primi o dată în toamnă).

3. Cei care au pensie de peste 3.000 de lei nu vor primi decât majorarea de 12,5%.

Citește și: Ajutorul de deces 2023: Valoarea ajutorului de înmormântare majorată în 2023

În momentul de față circa 91% dintre pensionarii din sistemul public au pensii sub nivelul de 3.000 de lei. Pensii de peste 3.000 de lei au circa 500.000 de persoane.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Horoscop SĂNĂTATE 2023: Predictii si sfaturi pentru toate zodiile. Ce nativi vor trece prin dificultăți în anul care urmează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Horoscop SĂNĂTATE 2023: Predictii si sfaturi pentru toate zodiile. Ce nativi vor trece prin dificultăți în anul care urmează

Descoperă cum stai cu sănătatea în 2023 şi ce poţi face pentru a scăpa de problemele cu care te confrunţi, în funcţie de zodia ta!

Citește și: Horoscop 2023 pentru fiecare zodie: berbec, taur, gemeni, rac, leu, fecioară, balanță, scorpion, săgetător, capricorn, vărsător, pești

Horoscop Sănătate 2023 – Berbec (21 martie – 20 aprilie)

Sănătatea ar trebui să fie unul dintre domeniile prioritare în 2023, în special în cea de-a doua jumătate a anului. Anul poate aduce unele probleme minore, dar și majore de sănătate. Va trebui să te concentrezi pe acest sector cu mai mult interes. Prin urmare, cu cât te axezi mai mult pe sănătatea ta, cu atât vei putea economisi mai mult banii câștigați cu greu. Se recomandă exercițiile ușoare și meditație în mod regulat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Deoarece Berbecul este foarte muncitor, el este, în general, și foarte stresat. De acum înainte, nu numai sănătatea fizică a Berbecului are nevoie de o atenție deosebită, ci și sănătatea mintală. Astrele îți recomandă să nu faci compromisuri în ceea ce privește obiceiurile alimentare doar de dragul unor sarcini suplimentare. De asemenea, trebuie să îți echilibrezi sentimentele în mod corect pentru a evita stresul și anxietatea inutile. A doua jumătate a anului poate veni cu o risipă de energie. Prin urmare, înainte de a-ți investi timpul în ceva nou, este recomandat să îți faci o imagine clară a acestuia.

În 2023, nativii din Berbec pot suferi schimbări în tiparele lor alimentare, care pot deveni motivul unor certuri în familie. Există diferențe de opinie între tine și unele rude apropiate, care ar putea deveni cauza unei distanțări vizibile. Încearcă să gestionezi situația cu maturitate.

Dacă încerci să slăbești, ține-te departe de făinoase și zahăr rafinat. Deși îți place să faci totul pe cont propriu, sfatul unui antrenor sau dietetician te va ajuta mult.

Horoscop Sănătate 2023 – Taur (21 aprilie – 21 mai)

Horoscopul sănătății pentru 2023 prevede atât momente bune, cât și momente rele în viața nativilor din zodia Taur. În acest an, trebuie să fii atent/ă la sănătatea ta, deoarece vor exista și avantaje, dar și dezavantaje.

La începutul anului, lucrurile vor fi foarte bune pe acest plan, nu vor fi probleme în ceea ce privește sănătatea. Cu toate acestea, situația nu va rămâne aceeași pe tot parcursul anului, pentru că după ceva timp te poți lovi de unele, mai ales în ultimele luni din 2023.

Dacă ai o problemă de sănătate de lungă durată, va fi bine la început, dar poate reveni mai târziu.

Dacă încă nu ai probleme de sănătate, atunci vei fi bine la începutul anului, dar de la jumătatea sa încolo, sunt șanse să te îmbolnăvești sau să ai un accident și să te alegi cu probleme de sănătate de care nu vei mai putea scăpa toată viața. Cu toate acestea, ele pot fi evitate și pot fi tratate în mod corespunzător, dacă ai grijă de sănătatea ta cu mai multă atenție în anul 2023.

Horoscop Sănătate 2023 – Gemeni (22 mai – 21 iunie)

În primele luni ale anului 2023, s-ar putea să te confrunți cu unele probleme de sănătate. Pot apărea atât probleme fizice, cât și probleme precum stresul și anxietatea. De fapt, din cauza volumului de muncă, s-ar putea să te confrunți și cu unele probleme legate de postură. Cu toate acestea, cu puțină yoga și exerciții fizice, îți vei reveni. Amintește-ți să nu te stresezi excesiv și să iei pauze din când în când, iar acest lucru te va ține departe de orice accident sau incident grav.

Afecțiuni minore pot apărea la finele anului. Astrele prezic că starea de sănătatea a Gemenilor ar putea să se degradeze puțin începând din mijlocul anului. Chiar și nativii sănătoși pot să se aleagă cu diverse probleme. În acest caz, activitățile care liniștesc mintea și o țin departe de orice presiune vor fi de folos.

Copiii, persoanele în vârstă și cei care se confruntă deja cu probleme de sănătate ar putea să întâlnească o perioadă dificilă în prima parte a anului, când pot apărea căderi și negativitate. Dar nu-ți face griji, pe măsură ce trece timpul, lucrurile vor deveni mai bune. Toate medicamentele, terapiile și alte tratamente vor lucra în favoarea ta.

Citește și: Horoscop CHINEZESC 2023. Zodiac pentru: șobolan, bivol, tigru, iepure, dragon, șarpe, cal, capră, maimuță, cocoș, câine, mistreț

Cei care au probleme legate de sistemul digestiv, trebuie să supravegheze cu atenție planurile de dietă pentru tot anul. Nativii care vor să se transforme corporal pot întâmpina dificultăți în îndeplinirea lor. Una peste alta, pe la sfârșitul anului, lucrurile se vor pune total la locul lor, oferindu-ți rezultatele dorite în ceea ce privește sănătatea și starea de bine.

Horoscop Sănătate 2023 – Rac (22 iunie – 21 iulie)

Dacă pe de-o parte lucrurile ar putea părea complet sub control în ceea ce privește sănătatea în 2023, pe de altă parte, s-ar putea să fie momente în care te simți epuizat/ă și tulburat/ă de viața ta. În aceste clipe, astrele te sfătuiesc să îți păstrezi calmul. De asemenea, trebuie să îți amintești că nu e în regulă să te revolți dacă vrei să fii bine și sănătos/oasă. Unele situații ar putea merge prost dacă te comporți neglijent în ceea ce privește sănătatea ta. Așadar, caută toate semnele care ar putea fi supărătoare pentru sănătatea ta.

În plus, mișcările astrale vor aduce schimbări uluitoare în viața ta. Terapiile, medicamentele și alte tratamente despre care nu credeai că vor funcționa pentru tine, îți vor demonstra contrariul în acest an. Astfel, nu-ți pierde speranța în nimic și fii optimist/ă. De asemenea, nu trece de la un tratament la altul, deoarece lucrurile s-ar putea înrăutăți pentru tine.

Trebuie să renunți la a-ți mai face atâtea griji, chiar dacă lucrurile nu sunt atât de bune în alte domenii ale vieții tale. Conform horoscopului sănătății din 2023, lucrurile ar putea deveni supărătoare cu o mică afecțiune care va apărea ca picată din cer. Trebuie să accepți totul și să înveți să te relaxezi.

Pentru pasionații de sport, există lucruri pe care nu trebuie să le uiți. Nu poți face totul, chiar dacă vrei să crezi că poți. Este bine să rămâi ambițios/oasă, dar nu uita să rămâi cu picioarele pe pământ și să nu te forțezi. De asemenea, fii atent/ă la dietă, ai putea fi tentat/ă să alegi o alimentație nesănătoasă.

Horoscop Sănătate 2023 – Leu (22 iulie – 22 august)

Sănătatea, cu siguranță, nu va fi un motiv de îngrijorare în acest an. Nativii se vor bucura de o sănătate bună, fără surprize majore. Cu toate acestea, cei care se așteaptă la îmbunătățirea sănătății vor vedea primele semne în acest sens după primul trimestru al anului. La începutul lui 2023, astrele te pot împinge către diferite tipuri de depedențe, la care trebuie să fii precaut/ă. Pentru a depăși aceste tentații, caută alternative mai sănătoase!

Pe de altă parte, astrele te avertizează cu privire la posibilitatea ca suprasolicitarea ochilor să devină o problemă în acest an. Prin urmare, este recomandat să ai grijă la ochi. Nu evita să porți ochelari pentru computer, deoarece aceștia te vor ajuta pe termen lung. De asemenea, poți exersa alergarea și exercițiile fizice în mod regulat.

Este posibil ca problemele de sănătate fizică să nu îți împiedice progresul în 2023, dar problemele de sănătate mintală o pot face. Problemele din alte sectoare ale vieții s-ar putea răsfrânge asupra bunăstării tale. S-ar putea să te simți demotivat/ă. Într-un astfel de scenariu, a avea o atitudine pozitivă asupra vieții te va ajuta să mergi mai departe. Practică yoga și meditația pentru a rămâne calm/ă. De asemenea, dormi bine și odihnește-te și în timpul zilei atunci când e posibil.

Pentru Leii în vârstă, nu există probleme semnificative de sănătate, dar trebuie luate măsuri preventive. O dietă echilibrată este cu adevărat importantă. Unii dintre voi se pot confrunta cu probleme legate de greutate și sunt sfătuiți să ia măsuri vitale pentru a le depăși. De asemenea, nu lua medicamente până nu îți recomandă medicul. Nativii tineri ar trebui să fie mai atenți, deoarece există risc de accidentare din cauza neatenției.

Horoscop Sănătate 2023 – Fecioară (23 august – 22 septembrie)

Problemele de sănătate din 2023 se vor datora furiei. Dacă reușești să își stăpânești furia, astrele îți vor asigura o sănătate bună pe tot parcursul anului. Cel mai bun mod de a o face este să ai o dietă sănătoasă și să-ți faci timp pentru tine. De asemenea, trebuie să petreci mai mult timp fie cu soțul/soția, fie cu partenerul/a, deoarece acest lucru ar putea avea un rezultat pozitiv asupra sănătății tale.

Până în luna iunie 2023, fii atent/ă nu doar la sănătatea ta, ci și la cea a copiilor tăi. Încearcă să nu ratezi controalele de rutină. Bătrânii pot avea unele probleme legate de ochi, dar nu va fi un motiv de mare îngrijorare. De asemenea, astrele îi sfătuiesc să-și reducă dependența de medicamente cât mai mult posibil în 2023.

Ultimele două trimestre ale anului pot da naștere unor probleme de piele. Problema poate escalada, mai ales dacă ești însărcinată. De asemenea, femeile care așteaptă un copil sunt sfătuite să nu se streseze și să reducă timpul petrecut în fața ecranelor. Acest lucru va avea un impact pozitiv atât asupra sănătății mintale, cât și asupra sănătății fizice.

Pentru o sănătate de fier în 2023, un lucru ce nu trebuie ratat este petrecerea timpului în natură. Consideră acest lucru un remediu. Per total, nu este nimic de care să îți faci griji cu adevărat, doar nu trebuie să exagerezi cu nimic și să nu te forțezi prea tare în nicio situație. Exercițiile regulate te vor ajuta dacă ai probleme cu somnul.

Horoscop Sănătate 2023- Balanţă (23 septembrie – 22 octombrie)

Dacă ești bolnav/ă, în acest an trebuie să ai și mai multă grijă de propria persoană! Totuși, e esențial să rămâi pozitiv și să continui să crezi în puterea terapiilor și a practicilor medicale. Evită să îți încarci mintea cu gânduri precum: sănătatea mea va continua să se deterioreze! Cel mai probabil, planeta Jupiter va avea grijă de tine și îți va alina rănile!

În plus, în al doilea trimestru din anul 2023 vei reuși să depășești problemele de sănătate mai persistente cauzate în principal de epuizarea psihică ori de anxietate.

Dacă ești o persoană sănătoasă, starea ta va fi bună și vei reuși să te concentrezi pe celelalte aspecte ale vieții tale. Să nu te surprindă dacă vei atinge performanța într-un domeniu în care, în urmă cu puțin timp, erai doar novice. Dacă ești adept/ă a obiceiurilor sănătoase, ar trebui să continui în aceeași direcție! Așadar, tot ce ai de făcut e să eviți mâncărurile de tip fast-food și să faci cât mai multă mișcare!

Dacă ești o persoană mai în vârstă care se teme să nu rămână singură, trebuie să fii mai sociabil/ă decât până acum și să înveți să faci compromisuri. Orgoliul chiar nu va avea ce căuta în comportamentul și personalitatea ta, mai ales în a doua jumătate a anului 2023!

Horoscop Sănătate 2023- Scorpion (23 octombrie – 21 noiembrie)

Pentru nativii din Scorpion, anul acesta va fi cu adevărat deosebit pentru că problemele de sănătate cu care s-au confruntat în trecut, vor dispărea ca prin minune. Dacă dispui de un sistem imunitar puternic, te vei bucura de o mai mare relaxare în fața virozelor. În schimb, chiar dacă nu ai experimentat până acum astfel de probleme, s-ar putea să te confrunți cu tulburări de somn foarte serioase care să necesite medicamentație.

Dacă nu ai fost orientat/ă până acum să adopți un stil de viață mai sănătos, acum e momentul să faci acest salt. Privește cu încredere spre viitorul tău, dacă mânânci alimente ecologice și alegi să folosești bicicleta tot mai des, efectele benefice nu vor întârzia să apară. Aceste mici schimbări vor însemna enorm și pentru acele persoane care nu au un sistem imunitar așa de puternic!

Dacă suferi de diabet ori de afecțiuni ale sistemului digestiv, trebuie să fii mult mai atent/ă la alimentație decât ai fost până acum. Nu mai trata totul cu nonșalanță, acțiunile tale au urmări, așa că dă dovadă de o mai mare maturitate!

În al doilea trimestru al anului 2023, o să participi la un proiect foarte interesant, care îți poate aduce multe beneficii. În primul rând, vei cunoaște foarte mulți oameni interesanți, iar în al doilea rând, vei dobândi obiceiuri mai sănătoase care te vor ajuta să te simți mai bine în pielea ta. Reține, nu e cazul mereu să lupți pentru a câștiga, de multe ori e suficient doar să participi!

Horoscop Sănătate 2023 – Săgetător (22 noiembrie – 21 decembrie)

Horoscopul sănătății pentru 2023 avertizează că trebuie să fii precaut/ă cu privire la sănătatea ta la începutul anului. Există riscul de deteriorare a stării tale de sănătate. E necesar să ai mai multă grijă de tine, deoarece e posibil să te rănești, dar nu va fi nimic grav. Sănătatea mintală va fi excelentă și anul acesta.

Conform previziunilor de sănătate, vor exista câteva probleme legate de sănătate și remedierea lor este, de asemenea, posibilă. Luna februarie nu este atât de supărătoare, vei călători mai mult. Într-o astfel de situație, oamenii care pornesc la drum lung trebuie să fie atenți la accidente și să își controleze viteza respectând regulile.

Obiceiurile alimentare necorespunzătoare vor trebui îmbunătățite, mai ales de cei care consumă în mod constant junk food. Părinții trebuie să ofere mâncare gătită acasă copiilor născuți în această zodie.

Pentru a nu te îngrășa, este indicat să incluzi în programul tău exerciții fizice constante. Cei care au tensiune arterială trebuie să stea departe de furie. În iulie, pot apărea tulburări ale bilei și boli de stomac și unele zile vor fi mai incomode.

Horoscop Sănătate 2023 – Capricorn (22 decembrie – 19 ianuarie)

Horoscopul sănătății pentru 2023 arată că există atât vești bune, cât și rele în acest an. În 2023, trebuie să fii atent/ă la sănătatea ta, deoarece se poate întâmpla orice, oricând.

La începutul anului, lucrurile vor fi foarte bune din punct de vedere al sănătății. Nu vor fi probleme, dar această situație nu va rămâne la fel pe tot parcursul anului, deoarece în ultimele luni pot apărea probleme mari.

Dacă nu ai încă probleme de sănătate, atunci există riscul să te îmbolnăvești sau să ai un accident care să-ți creeze anumite probleme pe termen lung. Dar toate acestea pot fi evitate și pot fi tratate în mod corespunzător dacă acorzi atenția cuvenită acestui sector.

De asemenea, pot apărea infecții. Folosește-ți obiectele tale dacă pleci în călătorii, cum ar fi prosoape, săpun și altele. Trebuie să fii atent/ă și la bolile cronice. Orice mică neglijență va crește numărul de boli. Există riscul de fracturi și dureri osoase, poate și o deficiență de calciu. Cei care se confruntă cu hipertensiune arterială sau diabet trebuie să mențină o rutină regulată. 2023 poate fi supărător în ceea ce privește bolile, dar conștientizarea te poate scăpa de probleme.

Horoscop Sănătate 2023 – Vărsător (20 ianuarie – 18 februarie)

Să faci din sănătatea ta o prioritate este lucrul pe care nu trebuie să-l ratezi în 2023. Trebuie să înțelegi că numai atunci când starea ta este bună, vei gândi corect și vei provoca mai puține probleme. Prima jumătate a anului va fi supărătoare pentru unii nativi din cauza unor boli. Copiii pot trece prin gripă sau o boală sezonieră. Ai putea să te confrunți cu unele probleme mai vechi pe care le credeai rezolvate. Totuși, ca soluție, tot ce ai nevoie este tratamentul corect la momentul potrivit.

Persoanele care urmează deja orice tratament vor vedea rezultate progresive. Poate părea de la început că lucrurile nu stau așa cum îți dorești, dar este doar un simplu test pentru cât de mult să crezi în rezultate pozitive. Astfel, sfatul astrelor este să rămâi pozitiv/ă. Dacă ai unele probleme psihologice, efectuarea exercițiilor de respirație îți vor da calmul necesar. A vorbi din inimă persoanelor apropiate te-ar putea ajuta, de asemenea, să te eliberezi.

Persoanele în vârstă trebuie să aibă grijă de ele însele, deoarece s-ar putea să se confrunte cu probleme articulare și ale sistemului digestiv. De asemenea, dacă ești alergic la ceva, îndepărează-te de acel ceva, mai ales în a doua jumătate a anului, deoarece situația se poate înrăutăți. Nativii care muncesc prea mult trebuie să scape de surmenaj, deoarece cel mai probabil le va provoca stres, dureri de cap și anxietate. Ia o pauză de la toate din când în când.

Femeile care așteaptă un copil trebuie să aibă mai multă grijă de ele însele. Ar trebui să mănânce și să doarmă la timp și să fie precaute în locurile cu risc de accidentări. Riscul de accidente este mare la mijlocul anului. Prin urmare, stai departe de acele locuri și fii atent/ă pe drum.

Horoscop Sănătate 2023 – Pești (19 februarie – 20 martie)

Te confrunți cu probleme de sănătate? Ei bine, nu îți face griji, deoarece prima jumătate a anului 2023 va veni cu o veste grozavă. Tratamentul pe care l-ai urmat își va arăta, în sfârșit, rezultatele. Te vei simți mulțumit/ă și te va ajuta să te relaxezi și să te bucuri pentru o vreme. Cu toate acestea, cei care fac sport s-ar putea simți complet lipsiți de energie. Astfel, dacă te numeri printre acești oameni, ai face bine să mergi la medic pentru un set complet de analize.

Persoanele în vârstă și femeile ar trebui să aibă o grijă deosebită de ele însele în a doua jumătate a anului, deoarece s-ar putea confrunta cu unele dureri care ar putea persista o bună perioadă din timp.

Copiii născuți în acest semn zodiacal s-ar putea confrunta cu probleme oculare dacă au prea mult de-a face cu tehnologia. Să o evite o perioadă va fi grozav pentru ei. De asemenea, i-ar putea ajuta să fie implicați în mai multe activități fizice decât să stea în casă. Puterea lor de concentrare va fi mai mare și se vor putea descurca mai bine la școală.

Accidentele ar putea fi o problemă pentru tine anul acesta. Horoscopul sănătății pentru 2023 spune că unii dintre voi ar fi predispuși la numeroase accidente. Prin urmare, ar fi bine ca toți să fie mai atenți la drum și să conducă în siguranță. Mai mult, la sfârșitul anului 2023, cei care lucrează mult ar trebui să ia o pauză pentru a-și reîncărca bateriile. Unele probleme asemănătoare gripei ar putea să apară în al treilea trimestru al anului. De asemenea, evită mâncarea din restaurante și cantine și fă-ți o rutină din a-ți prepara singur/ă mese sănătoase.

Sursa: eva.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| O orhidee spectaculoasă crește în inima Munților Apuseni. Cum arată floarea unică în Europa

BONTEA Alexandru

Publicat

în

O orhidee spectaculoasă crește în inima Munților Apuseni. Cum arată floarea unică în Europa

În inima Munților Apuseni crește cea mai spectaculoasă orhidee din Europa. Administrația Parcului Natural Apuseni a realizat chiar și un documentar pentru a prezenta speciile de plate din zona aceasta a țării.

Parcul Natural Apuseni a lansat un film documentar dedicat plantelor din zona administrată. Cele mai frumoase specii din flora României sunt trecute în revistă, iar filmul oferă o serie de informații despre fiecare în parte.

Elit - Gustul Desăvârșit
Floare protejată încă din 1938

Printre acestea, Papucul Doamnei, cea mai spectaculoasă orhidee sălbatică din Europa, după cum spun realizatorii documentarului. Cypripedium calceolus, cum se mai numește, este o floare care, pentru frumusețea și raritatea ei, a fost protejată încă din 1938, prin Decret Regal. Planta crește în grupuri sporadice, prin păduri și tufișuri mai mult sau mai puțin umbroase, dar preferă terenurile calcaroase, umede, cu humus descompus.

Papucul doamnei a fost culeasă excesiv, așa că, din păcate, a dispărut din multe regiuni ale țării. Este întâlnită în zonele sălbatice din Apuseni. Frumusețea sa și forma pe care o are au dat naștere multor legende. Una din ele (se regăsește în folclorul mai multor popoare) asociază forma florii cu un papuc: al Zeiței Venus, al unei domnișoare, care, furate de dragoste, dar trezite la timp visul de iubire, au fugit din fața ispitei și și-au pierdut condurul în iarbă.

Peste 1.500 de specii de plante

Explorarea din punct de vedere botanic a Munţilor Apuseni, inclusiv a Parcului Natural Apuseni a început cu mai mult de un veac în urmă și a evidenţiat bogăţia floristică a acestei unităţi geografice. Întreg teritoriul Parcului Natural Apuseni aparţine etajului montan-subalpin, iar speciile care participă la alcătuirea covorului vegetal sunt în majoritatea lor specii cu răspândire montană.

Conform informaţiilor actuale, în Parcul Natural Apuseni se găsesc peste 1.550 specii de plante, dintre care unele sunt protejate la nivel european iar altele la nivel național. În conformitate cu Lista Roşie Naţională a plantelor, pe teritoriul Parcului Natural Apuseni au fost identificate până, în prezent, un număr de 97 de specii de plante protejate.

Pajiştile montane se caracterizează printr-o diversitate floristică deosebit de ridicată, fiind identificate până în prezent, un număr de 420 specii de plante.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea