FOTO. Festivitatea de deschidere a anului de instrucţie 2017, cu participarea întregului personal al unității, la Batalionul 136 Geniu ”Apulum”

Luni, la Batalionul 136 Geniu ”Apulum”a avut loc festivitatea de deschidere a anului de instrucţie 2017 cu participarea întregului personal al unității. Activitatea a fost condusă de lt.col. Vlăsceanu Antonel.

militari003Începerea unei noi perioade de instruire marchează un prilej de autoevaluare și de evidențiere a  rezultatelor obţinute în cadrul procesului de instrucţie din anul anterior dar şi transmiterea obiectivelor, misiunilor şi priorităţilor de instruire pentru anul în curs.

ELIT

A fost prezentat bilanţul principalelor activităţi din anul 2016, la care au participat geniștii albaiulieni:

– exerciţiul româno-american „Resolute Castle 16”, din perioada mai-septembrie, care a avut drept scop îmbunătăţirea infrastructurii pentru instrucţie a Poligonului Cincu şi creşterea interoperabilităţii dintre structurile de geniu ale Armatei SUA şi structurile de geniu din Forţele Terestre;

  • exerciţiul multinaţional „IEL MILU 16” din lunile aprilie și noiembrie organizate în Zagreb și municipiul Brăila, unde ofițeri și subofițeri din cadrul unității s-au instruit în comun cu militari din Croația, Bulgaria și Georgia pentru organizarea, planificarea și executarea misiunilor destinate sprijinului de geniu pentru infrastructura de logistică;
  • exercițiul de mobilizare ”MOBEX AB-16” din luna octombrie;
  • desfășurarea instrucției prin practicare pentru dragarea lacurilor, reabilitarea drumului şi a podeţelor din Complexul de militari001poligoane ”Perii Dăii” din județul Sibiu.

Obiectivul fundamental pentru anul de instrucție 2017 îl constituie dezvoltarea capacităţii de planificare şi conducere în cadrul comandamentului, a operaţiilor la nivel tactic, concomitent cu dezvoltarea capabilităţilor subunităţilor în scopul îndeplinirii misiunilor de sprijin genistic, asigurării reacţiei imediate pe teritoriul naţional şi pregătirii de mobilizare, conform organizării şi dotării actuale.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...