Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Festivalul Gulașului unguresc de la Aiud – 12 echipe s-au întrecut în prepararea faimosului produs tradițional

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sute de oameni au așteptat ore în șir pentru a afla care sunt cei mai destoinici bucătari, mari meșteri în prepararea unuia dintre cele mai îndrăgite și populare feluri de mâncăre din Transilvania și nu numai.

Evenimentul a avut loc sâmbătă, 22 aprilie, în Aiud și a fost organizat de Uniunea Democrată a Maghiarilor din România filiala județului  Alba.

Aflat la cea de a XIV-a ediție, de această dată s-au întrecut în prepararea binecunoscutei mâncări specifice comunităților maghiare un număr de 12 echipe, care s-au străduit să demonstreze originalitatea rețetelor transmise din generație în generație și să cucerească unul dintre primele trei locuri , care le aducea câștigătorilor pe lângă diplome și cupe și câte un ceaun nou-nouț și câte un scaun menit să le ofere clipe de relaxare în timp ce compoziția gulașului se fierbe în ceaun.

Timp de câteva ore, cei care vizitat sediul UDMR din Aiud au putut degusta țuică și apoi gulașul tradițional preparat în ceaunele concurenților, ascultând muzică de petrece și muzică populară maghiară.

În urma degustării și analizării celor douăsprezece compoziții din ceaunele concurenților juriul a decis ca premiul întâi să fie acordat echipei „Mesterharmos” condusă de către viceprimarul comunei Mirăslău domnul Csep Tamas ajuta de Szekely Ianos și Gambacz Erno. Locul doi a fost acordat celor de la „Decsei Horongszo” având ca membrii pe Bangai Timea, Gabor Ferencz, Egri Emma și Gabor Cristina. Locul al treilea a fost obținut de echipa „Erdely Csillaga” compusă din Kerestesi Istvan, Sipos Mihai și Racz Pal.

„Concursul organizat de noi a strâns echipe din aproape toate comunitățile maghiare din județul Alba. Este adevărat că anul acesta au participat mai puține echipe decât în edițiile precedente, oamenii fiind probabil speriați de vremea instabilă. Oricum la acțiune au fost prezente aproape 300 de persoane care au degustat produsul nostru tradițional. Această acțiune reușind să le ofere oamenilor pe lângă gustul tradiționalului gulaș unguresc și ocazia de a sta puțin la soare și posibilitatea de a schimba o vorbă între ei” ne-a declarat doamna Lorincz Helga președinta UDMR Alba.

Dorel Lazăr

[nggallery id=3828]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

10-12 mai: Târgul de cArte Alba Transilvania la Alba Iulia: Lansări de carte, concerte, recitaluri și conferințe pe esplanada Muzeului Național al Unirii

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Târgul de cArte Alba Transilvania la Alba Iulia: Lansări de carte, concerte, recitaluri și conferințe pe esplanada Muzeului Național al Unirii Alba Iulia se pregătește pentru cea de-a XV-a ediție a Târgului de carte Alba Transilvania care va avea loc în data de 10-12 mai, pe esplanada Muzeului Național al Unirii.  Trei zile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea