Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: „Festivalul de Joacă în Cetatea Copiilor”, la Alba Iulia: Picturi pe faţă, personaje din poveşti, jocuri, ateliere de creaţie, castele gonflabile şi altele

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Festivalul Copiilor Alba Iulia88Un colţişor din Cetatea Alba Carolina s-a transformat duminică într-un mic „orăşel de basm” al copiilor. Castele gonflabile, tobogane, face painting, clovni, animale din baloane, personaje din poveşti, hinte şi ateliere de creaţie, de toate acestea se întâmplă la Alba Fest, în Cetatea Alba Carolina.

Pentru că astăzi se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului din programul Zilelor Oraşului Alba Iulia nu putea lipsi bineînţeles un eveniment dedicat celor mici. Astfel, copiii, părinţii şi bunicii,  mai exact întreaga familie este aşteptată să sărbătorească 1 iunie în aer liber, bucurându-se împreună de jocurile copilăriei.

Festivalul de Joacă din Cetatea Copiilor a început duminică Festivalul Copiilor Alba Iulia28dimineaţa la Alba Iulia. Pe platoul din faţa Palatului Copiilor din Cetatea Alba Carolina, aproape de scena Alba Fest, au fost montate corturi cu ateliere creative, castele gonflabile, hinte, iar pentru ca atmosfera să fie cu adevărat una de basm, câteva personaje de poveste îi întâmpină pe cei mici.

Animale din baloane sau lănţişoare, agrafe din flori, inele sau brăţări din macaroane colorate sunt doar câteva dintre ceea ce copiii pot realiza gratis cu mânuţa lor la ateliere creative de aici. De asemenea, sunt artişti care realizează tFestivalul Copiilor Alba Iulia92ot gratis picturi pe faţă, în culori vesele, astfel că „prichindeii” pot deveni într-un timp foarte scurt personajele adorate de ei.

Nu lipsesc din „orăşelul de basm” Spider Man, Scooby, Batman, Minnie şi Mickey, doar câteva dintre personajele pe care cei mici le pot întâlni.

Cei care vor trece prin „Cetatea Copiilor” vor putea vedea şi cum se ţese la războiul manual, una dintre cele mai vechi invenţii ale omului. Meşterul popular Festivalul Copiilor Alba Iulia44Fărăguţa Hodor din Maramureş, în vârstă de 62 de ani,  a venit special la Festivalul de Joacă pentru a transmite mai departe, cu mult drag,  arta ţesutului. De la trăistuţe colorate, şterguri, la pânză pentru Ii, zadii şi multe altele, de toate sunt expuse lângă războiul de ţesut, iar cei care doresc să înveţe câtuşi de puţin din acest meşteşug  pot participa la mici cursuri cu doamna Fărăguţa. Ea este şi profesoară pentru copiii de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca.

La Festivalul de Joacă se află şi un stand al poliţiştilor de la IPJ Alba, unde copiii învaţă cum să nu devină victime în vacanţa de vară, prin câteva măsuri preventive Festivalul Copiilor Alba Iulia98prezentate de poliţişti, cum ar fi: cum să prevină accidentele, cum să nu devină victime infracţiunilor de furt, de tâlhărie, violenţe, şi multe altele. Cei mici, care trec pe la stand-ul poliştilor primesc şi câte un set de cretă colorată.

Vă prezentăm mai jos câteva imagini de la Festivalul de Joacă din Cetatea Copiilor:

[nggallery id=1869]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Peste 400 de persoane legitimate în Alba, prin intermediul aplicației eDAC, în 24 de ore: Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 400 de persoane legitimate în Alba, prin intermediul aplicației eDAC, în 24 de ore: Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor Joi, 25 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea