Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: FC Unirea Alba Iulia – CS Mioveni 3-1 (1-0)! *O nouă minune pe „Cetate”, săraca trupă a lui Gherman face senzaţie

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unirea Alba Iulia a realizat o nouă surpriză şi a învins astăzi pe „Cetate” pe CS Mioveni, cu scorul 3-1 (1-0), goluri marcate de Istrate (18), M. Petrescu (58), Mândruşcă (62), respectiv E. Dică (63). Pretendenta la promovare a pierdut împotriva unei formaţii amărâte, ce se chinuite să reziste, fără a avea o minimă susţinere financiară! Eroica grupare a „alb-negrilor” merită toate aprecierile pentru modul în care joacă fotbal în sărăcie, izbutind cea mai reuşită prestaţie a sezonului! Stadionul albaiulian rămâne tărâm interzis pentru vizitatori în această stagiune, în 3 jocuri disputate, de fiecare dată Unirea câştigând toate punctele. Scorul a fost deschis de Istrate (min. 18) cu un şut de la circa 25 de metri în stânga lui R. Dănălache (prima reuşită a jucătorului venit în intersezon).

*Tiut a apărat un penalty executat de E. Dică!

Argeşenii au început mai bine jocul şi Tiut şi-a început pozitiv duelul personal cu E. Dică (min. 8) cu o primă intervenţie excelentă la pătrunderea căpitanului advers. Alba a echilibrat şi, precum în partida cu „Bătrâna Doamnă” (atunci M. Petrescu), „specialitatea casei” – şutul de la distanţă a fost unul fericit, trasorul lui Istrate l-a învins pe goalkeeperul advers.

Dramatismul s-a păstrat, iar momentul cheie al jocului s-a dovedit minutul 34, când Tiut l-a faultat în careu pe Năstăsie. Un nou duel direct cu „decarul” Mioveniului, însă inspirat menţinut între buturi de Gherman, Tiut are o altă paradă excelentă, apărând lovitura de pedeapsă executată de experimentatul E. Dică. Uniriştii rezistă pe baricade, ba mai mult în finalul actului întâi au oportunităţi imense de a-şi majora avantajul. Dănălache l-a copiat pe omologul său Tiut şi a intervenit salutar la şuturile din careu trimise de Istrate (45) şi M. Petrescu (45+1).

*Tradiţia se păstrează!

În minutul 48, portarul albaiulienilor mai are o intervenţie salutară, respingând de lângă bară „libera” lui… E. Dică, Tiut reţinând ulterior şi şutul lui Năstăsie (51). Năstăsie (53) a ratat o altă ocazie mare, relând cu capul alături din apropiere. Presiunea adversă s-a intensificat, iar trupa lui Gherman a avut emoţii în a-şi apăra minimul avantaj, betonându-se cu Potopea în defensivă.

Minunea se înfăptuieşte şi incredibil, dar Unirea ajunge să conducă cu un neverosimil 3-0. După o acţiune iniţiată de Istrate (min. 58) şi continuată de Cl.Oara, M. Petrescu a finalizat cu un şut sub bară. Imediat, la o lovitură liberă executată de Istrate (min. 62), Mândruşcă a înscris cu capul. Totuşi Emil Dică (63) şi-a făcut numărul şi a redus handicapul după o superbă acţiune personală, încheiată cu un şut sub transversală. În minutul 87, din nou pericol pentru amfitrioni, la situaţia lui E. Dică (vioara întâi a oponenţilor), dar Tiut şi Schuller au îndepărtat pericolul

CS Mioveni rămâne sub blestemul arenei albaiuliene, unde a pierdut toate cele 4 întâlniri la limită, iar Mihai Ianovschi a demisionat după acest eşec. Despre Unirea… doar cuvinte de laudă, amfitrionii care sunt sufocaţi de incertitudine au un parcurs fabulos, cu 9 puncte (8-9). Restul, cei ce pot susţine Unirea, continuă să aştepte abandonul, însă bravii unirişti rezistă, în ciuda tuturor, deşi traversează o criză fără precedent.

*Ianovschi a demisionat!

„Din păcate pentru mine, nu arunc vina pe nimeni, dar sunt lipsit de şansă. Am făcut jocuri bune, dar nu marcăm. Problema mea este să fac jucătorul în faţa porţii, dar noi am ratat 10 ocazii clare. Nu arunc vina asupra nimănui, dar mă dau la o parte şi renunţ. O să am o discuţie cu conducerea pentru a ne despărţi pe cale amiabilă. Nu pot antrena norocul, însă cred că e mai bine pentru echipă, să vină un antrenor care să determine echipa să înscrie”, a declarat Ianovschi. În urmă cu câţiva ani Marin Dună a fost dat afară de la Mioveni, tot după un eşec la Alba Iulia, 1-2 în 2007, Unirea făcând o nouă victimă!

*”Jucătorii au vrut să poarte banderole şi să întârzie startul meciului!”, a afirmat Gherman

„Jucătorii au vrut să dea înaintea meciului un semnal de alarmă referitor la situaţia echipei. Jucătorii au vrut să poarte banderole şi să întârzie startul partidei. Demonstrăm că suntem caractere. Ar fi fost păcat ca echipa să se desfiinţeze. Am acceptat această situaţie, de criză, dar n-am crezut că vom ajunge din rău în mai rău. Trebuie să se găsească o soluţie după o discuţie directă şi fermă între jucători şi conducerea clubului. Este păcat de ce se întâmplă., nu e problema mea cine ajută sau ar trebui să ajute echipa, dar nu este normal cu supravieţuim. Nu este o bucurie această victorie, când ştiu cum ne chinuim” a apreciat Gherman.

*Istrate – the best: „E greu să faci performanţă cu un ou dimineaţa”!

Jucătorul meciului, cu un gol şi două pase, mijlocaşul Florin Istrate a atacat şi problema existenţei echipei. „E greu să faci performanţă, cu un ou mâncat dimineaţa. Nici nouă nu ne vine să credem ce rezultate scoatem. în sărăcie, să batem CS Mioveni. E foarte greu să supravieţuim”, a spus Florin Istrate. „Este poate cel mai bun meci al carierei şi ne bucur că am învins o echipă atât de puternică. Eu încerc să-mi fac treaba ca şi mijlocaş central, un post nefamiliar şi dedic reuşita familie şi prietenei mele”, a spus fotbalistul în vârstă de 23 de ani.

*”Nu ştiu cât mai rezistăm fără bani. Suntem de trei luni neplătiţi”, a spus M. Petrescu.

„Nu ştiu cât mai putem rezista aşa, suntem neplătiţi de trei luni şi fără niciun ban în buzunar. Sperăm să se rezolve şi această chestiune. Domul Gherman ne motivează, ne-a transims să jucăm cât putem mai bine, pentru a putea pleca undeva la mai bine. Sincer nici mie nu-mi vine să cred cum putem avea aşa rezultate”, a spus Mihai Petrescu, aflat la a doua reuşită stagională pe „Cetate” în două meciuri la rând.

*Golgheterul Mândruşcă a marcat cu spatele

Împrumutat de la CFR Cluj, atacantul Tudor Mândruşcă a marcat al treilea său gol pentru Unirea, după o centrare venită de la Istrate, după o fază curioasă. Balonul l-a lovit în spate pe puternicul vârf, prima senzaţie fiind a unui autogol. „Important este să câştigăm noi jocurile din faţa fanilor, cu toate că jucăm aşa cum se spune cu foamea-n gât, iar echipa are mari probleme financiare. Demonstrăm că putem juca fotbal şi prin aceste rezultate credem că vom reuşi să aducem pe cineva lângă echipă, care să răsplătească eforturile făcute”, a conchis Mândruşcă.

*Tiut: „Mi-am reparat greşeala şi am apărat penaltyul lui Dică”

„Important că am reuşit să apăr acel penalty, probabil momentul cheie al meciului”, a spus Călin Tiut, care în sezonul precedent a mai parat două lovituri de la unsprezece metri, în Liga a 3-a, pentru CFR 2 Cluj, unul împotriva lui „U” Cluj. „Eu am greşit la respectiva fază, când am faultat în careu, eu m-am reabilitat, mi-am recuperat eroarea”, a conchis portarul Tiut.

Unirea: Tiut – Fulea, Schuller, Bumbac, Bucurică – Cl. Oara (90+2, M. Olar), Istrate, M. Oprea (cpt), M. Petrescu (82, Rondak) – Mândruşcă, S. Mureşan (54, Potopea). Rezerve Pascal – R. Moga, Coţolan, Al. Man. Antrenor: Stelian Gherman.

CS Mioveni: Dănălache – Cotigă, Pasăre, B. Stoica, I. Dumitrache (33, L. Răduţă) -V. Mazilu, Năstăsie (62, M. Popescu), F. Boboc (86, Delcea), I. Stancu – Coşereanu, E. Dică (cpt). Rezerve Ad. Tănase – M. Olteanu, M. Miulescu, A. Panait. Antrenor Mihăiţă Ianovschi

*Arbitri M. Omuţ (Oradea), G. Szabo (Cluj-Napoca), I. Ciocănea (Sibiu), rezervă C. Corocan (Reşiţa) *Observatori V. Balaş (Reşiţa), A. Daicu (Suceava) *Avertismente: Schuller (53), Mândruşcă (57), Fulea (65), M. Oprea (67)/ B. Stoica (61), F. Boboc (84).

Foto Florin Marius

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea