Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Fără permis la volanul unui TIR, a dărâmat sediul Poliţiei din Unirea

Bogdan Presecan

Publicat

în

Sediul Secţiei 4 Poliţie Rurală Unirea a fost distrus în urma unui accident rutier ce a avut loc luni, 7 mai, în jurul orelor 23.00, pe DN 1, în localitatea Unirea. Un TIR a intrat în plin chiar în clădirea situată în centrul comunei.

Iosif L., de 28 de ani, din judeţul Caraş Severin, bărbatul care a produs accidentul, conducea o autoutilitară cu remorcă, fără a avea permis de conducere. În urma accidentului, acesta a rămas prins între fiarele contorsionate ale autotrenului, dar a fost salvat de un echipaj SMURD ajuns repede la faţa locului.

Iosif se află acum în stare gravă la spital.

În autoutilitară se mai afla S.A., de 24 de ani, din comuna Bozovici, prietenul şi conjudeţeanul şoferului vinovat. S.A. este cel care i-a încredinţat lui Iosif autovehiculul pentru a-l o conduce pe drumul public, fiind cel responsabil de efectuarea cursei pentru societatea care deţine autovehiculul, în calitate de şofer angajat.

Conducătorii auto care cunosc Drumul Naţional 1, ce traversează pe strada Avram Iancu comuna Unirea, ştiu că sediul Poliţiei se află într-o curbă foarte periculoasă. Aici, Iosif L., din comuna Iablaniţa, judeţul Caraş Severin, aflat la volanul TIR-ului cu remorcă, încărcat cu rumeguş, fără a poseda carnet de conducere, nu a adaptat viteza la virajul în curbă şi pierzând controlul volanului, a intrat direct în clădirea secţiei de Poliţie.

Agentul de poliţie, care se afla în momentul impactului în interiorul clădirii a scăpat nevătămat. În schimb conducătorul auto a fost rănit grav, fiindu-i practice zdrobite picioarele în zona inferioară. Pasagerul din dreapta, şoferul ce trebuia să se afle de fapt la volanul autovehiculului, a a suferit leziuni corporale uşoare, nefiind necesară internarea acestuia în spital.
Pentru descarcerarea victimei şi pentru acordarea primului ajutor medical calificat, pompierii militari din Aiud au intervenit cu o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD, în cooperare cu Serviciul de Ambulanţă Ocna Mureş.

Când va ieşi din spital, şoferul responsabil pentru acest accident şi pagubele provocate, va trebui să răspundă în faţa legii pentru comiterea infracţiunilor de conducere fără permis, distrugere şi vătămare corporală din culpă. Faţă de S.A. au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de încredinţarea cu ştiinţă a unui autovehicul pentru conducere pe drumurile publice, unei persoane care nu posedă permis de conducere.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului O fetiță de 8 ani, din Feneș, a fost lovită de mașină în timp ce traversa strada regulamentar, în Alba Iulia. Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea