Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Fără coroane la înmormântări. Inițiativa unei parohii din Alba: „Mai bine ajuți familia îndurerată cu o sumă modestă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Fără coroane la înmormântări. Inițiativa unei parohii din Alba: „Mai bine ajuți familia îndurerată cu o sumă modestă”

Parohia Ortodoxă Bucium Poieni din județul Alba îi îndeamnă pe credincioși să nu mai aducă coroane funerare la înmormântări, în schimb să ajute familia cu suma modestă de bani care ar fi plătită pe coroană.

„Uneori le găsim aprinse în marginea cimitirului,alteori ascunse pe părăul Bisericii, câteodată în târg lângă tomberon(nu le duce nimeni niciunde), sunt coroanele de cetină sau de plastic…Nu mai bine aduci un buchet de flori pentru răposat, care se degradează mai repede, sau mai bine ajuți familia îndurerată cu o sumă modestă care o dai pe o coroană.

Împreună pentru un cimitir mai curat, precum merită moșii,strămoșii,părinții și frații ai noștri!!”, scrie pe pagina de Facebook a Parohiei.

Astfel de inițiative au mai venit și în parohii din Lugoj sau Cluj, deoarece de multe ori, coroanele sunt doar risipă de bani, care ar fi mai bine folosiți pentru a ajuta familia îndurerată, dat fiind costurile mari ale unei înmormântări.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională Citește și: Performanță deosebită pentru un elev de clasa a VI-a din Alba Iulia: Stănilă Răzvan, locul I la Olimpiada Micilor Istorici – Faza Județeană și calificare la națională Bordean […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea