Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Fără coroane la înmormântări. Inițiativa unei parohii din Alba: „Mai bine ajuți familia îndurerată cu o sumă modestă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Fără coroane la înmormântări. Inițiativa unei parohii din Alba: „Mai bine ajuți familia îndurerată cu o sumă modestă”

Parohia Ortodoxă Bucium Poieni din județul Alba îi îndeamnă pe credincioși să nu mai aducă coroane funerare la înmormântări, în schimb să ajute familia cu suma modestă de bani care ar fi plătită pe coroană.

„Uneori le găsim aprinse în marginea cimitirului,alteori ascunse pe părăul Bisericii, câteodată în târg lângă tomberon(nu le duce nimeni niciunde), sunt coroanele de cetină sau de plastic…Nu mai bine aduci un buchet de flori pentru răposat, care se degradează mai repede, sau mai bine ajuți familia îndurerată cu o sumă modestă care o dai pe o coroană.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Împreună pentru un cimitir mai curat, precum merită moșii,strămoșii,părinții și frații ai noștri!!”, scrie pe pagina de Facebook a Parohiei.

Astfel de inițiative au mai venit și în parohii din Lugoj sau Cluj, deoarece de multe ori, coroanele sunt doar risipă de bani, care ar fi mai bine folosiți pentru a ajuta familia îndurerată, dat fiind costurile mari ale unei înmormântări.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea