Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Fanfara „Transilvania” Cugir – din nou, în turneu prin Europa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fraţi, veri, naşi şi cumetrii, membrii fanfarei ,,Transilvania” din Fanfara Transilvania din Cugir02Cugir reprezintă grupul cel mai longeviv ca activitate culturală din oraşul de la poalele Drăganei reuşind să transmită de la tată la fiu pasiunea pentru tradiţia muzicii locale de fanfară, menţinând şi valorificând în acest fel bogatul lor patrimoniul cultural. Trupa ,,Transilvania” poate fi decrisă ca o formaţie de divertisment total, care prin instrumentele sale de alamă, interpreţii acesteia, însufleţesc mulţimea, cu sunete fascinante ce răscolesc întreaga fiinţă umană.
 
Cunoscută pentru activitatea sa de prestigiu, fanfara ,,Transilvania” din Cugir a Fanfara Transilvania din Cugir01reuşit să cucerească publicul prin prestaţia sa valoroasă pe scenele a numeroase festivaluri, printr-un repertoriu variat, atât vocal cât şi instrumental, care include interpretări originale din repertoriul românesc, precum şi muzica ţigăneasca cu teme din Balcani.

După ce au cântat în mai toate marile oraşe din România, membrii fanfarei ,,Transilvania” au colindat ţări precum, Italia, Franţa, Polonia, Grecia, Cehia, Spania, Ungaria, devenind veritabili ambasadori peste hotare ai muzicii româneşti de fanfară. Au reuşit să cucerească publicul din Europa cu melodii prelucrate din folclorul românesc, cu doine şi jocuri din toate regiunile ţării, prelucrări din muzica uşoară, prelucrări din muzica balcanică aparţinând sârbului Goran Bregovik, melodii din folclorul ţigănesc, compoziţii proprii, toate prezentate într-un show bine pus la punct.

Potrivit lui Cristian Roman, reprezentantul formaţiei în relaţiile cu publicul, Fanfara Transilvania din Cugir05,,Transilvania” Cugir pleacă peste câteva zile în Franţa, unde, în perioada 17-29 iulie,  va lua parte la Festivalul Mondial de Folclor ,,Ganat”. Turneul prin Europa va continua cu alte deplasări pentru susţinerea de concerte cum ar fi: 2-3 august-Slovacia- ,,Internaţional Gipsy Fest”; 7-8 august- Ungaria- ,,Sziget Festival”; 10-11 august Spania-  ,,Fesival de folclor”;  28-29 septembrie- Franta- ,,Nomad Festival”. De menţionat că în perioada 16-18 mai ,,Transilvania” a susţinut concerte în Ungaria la Centrul Cultural Pecs, iar în zilele de 23-26 iunie a cântat în Italia ca invitată a Primăriei din Montegranaro.

Constantin Predescu
Vă prezentăm câteva imagini cu Fanfara Transilvania din Cugir:


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident în Alba Iulia: Două mașini s-au tamponat pe strada Tudor Vladimirescu

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident în Alba Iulia: Două mașini s-au tamponat pe strada Tudor Vladimirescu Un accident s-a produs în 20 aprilie, în jurul orei 14:00, în Alba Iulia, pe strada Tudor Vladimirescu. Din fericire, persoanele implicate nu au fost rănite. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea măsurilor specifice, cu două autospeciale, la un accident […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea