Ziarul Unirea

FOTO. Familie de cehi, cu patru copii, împotmoliți cu mașina între Poiana Călineasca și satul Casa de Piatră, ajutați de jandarmi și polițiști. Turiștii au solicitat sprijin prin apel la 112

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Familie de cehi, cu patru copii, împotmoliți cu mașina între Poiana Călineasca și satul Casa de Piatră, ajutați de jandarmi și polițiști. Turiștii au solicitat sprijin prin apel la 112

Astăzi în jurul orei 07:00, o familie formată din părinți și 4 copii a solicitat  sprijin prin apel la 112, aceasta rămânând împotmolită cu mașina între Poiana Călineasca și satul Casa de Piatră. Spre locul indicat de către turiști, s-a deplasat imediat un echipaj de jandarmi montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Arieseni, împreună cu 2 polițiști din cadrul Secției rurale Câmpeni.

ELIT

De origine cehă, cei doi adulți au spus jandarmilor, că au urmat indicațiile unei aplicații de orientare în teren, dar la un moment dat, din cauza terenului foarte accidentat, nu s-au mai putut deplasa. Echipajele plecate au constatat că, atât părinții în vârstă de 42, respectiv 43 de ani, cât și copiii, erau într-o stare bună de sănătate, nu prezentau urme de epuizare fizică, astfel că nu a fost necesară asistență medicală.

Acțiunea s-a desfășurat în teren accidentat și foarte greu accesibil, iar jandarmii au apelat la un localnic  care deținea un tractor, cu ajutorul căruia mașina turiștilor a fost tractată  până la biserica  Poiana Călineasca-Gârda de Sus, aceștia fiind apoi îndrumați spre centrul comunei.

Recomandăm iubitorilor de drumeții montane, înainte de a pleca într-o drumetie, să se asigure că dețin echipament corespunzător, dar și un mijloc de transport adaptat terenului accidentat. De asemenea, îi asigurăm pe aceștia, că jandarmii montani sunt întotdeauna pregătiți să intervină prompt la orice solicitare.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419