FOTO: Expoziții, teatru și caricaturi în aer liber cu Ştefan Popa Popa’s, la Aiud. Cum s-a desfășurat cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internațional de Umor

festival umor 2016 aiud11Municipiul Aiud a fost, timp de două zile, un spațiu al experiențelor culturale și artistice, o zonă a umorului de bună calitate. Cei care au participat la cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internațional de Umor,  au avut bucuria să ia parte la diverse expoziții, caricaturi în aer liber, dar și la spectacole de teatru. Invitatul de onoare al festivalului a fost cunoscutul caricaturist și umorist Ştefan Popa Popa’s.

”Formulei clasice de expoziție și de prezentare s-a alăturat experimentul artistic. Astfel, publicul a fost implicat direct în cele patru expoziții de caricatură, patronate de maestrul Ștefan Popa Popas, reprezentate de Salonul Internațional de Caricatură, expozițiile personale semnate de caricaturiștii Eugen Mirea și Sergiu Grapa și expoziția-eveniment Popas. Faptul că înainte și în timpul expozițiilor au fost realizate caricaturi a transformat expozițiile într-un happening”, a transmis artistul aiudean Ioan Hădărig.

”Expoziția realizată de Dorel Găina, prof. univ. dr la Universitatea de Artă și Design din Cluj Napoca, a incitat latura intelectuală a receptării imaginii umoristice, a creat un spațiu în care vizualul și inteligența sunt elementele principale.

Dacă expoziția internațională de fotografie s-a constituit într-un puzzele de receptare culturală a umorului în diferite zone geografice, celelalte două expoziții: „Spiritele” Angelei Kallo și ” Cu drag despre umor amar” a studenților de la Universitatea de Artă și Design Cluj -Napoca reprezintă zona conceptuală a desfășurării festivalului. Două expoziții importante, care propun construcții inedite, spații gândite și transformate în act artistic, zone de dezbatere conceptuală.

festival umor 2016 aiud13Piesa de teatru „Osândirea lui Prometeu”, propusă de Grupul Skepsis, a oferit publicului spectator o abordare modernă a unui mit clasic, o dramatizare inteligentă, jucată cu talent de tinerii actori.

Editia a XII -a a festivalului aiudean rămâne prin implicarea unui număr important de artiști contemporani, dar și de tineri studenți, un demers artistic, un festival de referință, un spațiu cultural și artistic autentic”, a mai transmis acesta.

Participanți Expoziția Internațională de Fotografie Umoristică

Marcel Lupaşcu, Leila Olivereau- Franţa, Ştefan Bădulescu, Oana Pop, Crina Gâlcă, Andrei Bakó, Lazár Eszter – Irlanda, Harácsek Lehel, Patricia Goodrich – SUA, Robert Lixandru, Ştefan Balog, Daria Ioan.

Participanti expozitia „Cu drag despre umor amar“

Au expus studenţi, masteranzi şi profesori de la departamentul Fotografie-Video-Procesare Computerizată a Imaginii de la Universitatea de Arte şi Design Cluj.

Alexandru Csaba Nistor, Andrei Dincă, Renata Dradici, Eduard Fülöp, Ema Motreanu, Emil Seliştean, Flavian Sevescu, László Imecs, Irina Timiş, Iulia Givan-Gorgan, Iulia Şanta, Leila Olivereau, Maria Nicoară, Otilia Bocăniciu, Emilia Mihaela Popa, Teodora Zamfirache, Andrei Tudor, Gârboan Rusneac, Zsebe Henrietta, Prof. Univ. Dr. Feleki Károly, Ghenghea Manuela, Hidoş Nora, Sándor Francisc, Tuclei Laura,  Feidi Georgiana, Beatrice Moraru, Butuţa Loredana, Bârsan Bianca, Bodescu David, Bojor Ovidiu, Camelia Ardelean, Chipirliu Geaninna, Fatiol Ricardo, Fiuciuc Andrei, Măgurean Anca, Novăceanu Daniel, Timiş Carmen, Vlad Petruţ, Iulia Croitoru, Goraş Nataşa, Negoi Gabriel, Preda Luiza, Teodorescu Piţu Roxana, Varga Angel.

Evenimentul a fost organizat de Centrul Cultural ”Liviu Rebreanu”, Fundația ”Inter-Art” Aiud, Primăria și Consiliul Local Aiud, în colaborare cu Asocițaia Caricaturiștilor Profesioniști din România, Fundația Popa’s, Universitatea de Artă și Design Cluj Napoca/ secția foto-video-procesare computerizată a imaginii, Asociația Grupul Skepsis Alba Iulia.

 FOTO: Zoltan Balog

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Aiudeanul 10 aprilie 2016 at 22:36

Vai ce fai ii sa ne auto laudam!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...