Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

FOTO: Expoziție de pictură și grafică a artistei Cristina Gloria Oprișa la Museikon Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Până la sfârșitul acestei luni, Complexul Museikon din Alba Iulia va găzdui pentru publicul interesat expoziția personală de pictură și grafică „Sacru” a artistei Cristina Gloria Oprișa din Satu Mare, aceasta făcând parte dintr-un șir de prezentări ale autoarei ce sunt programate a se desfășura în această primăvară.

Ana Dumitran – șef secție la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, transmitea înainte de vernisaj că această expoziție „este inspirată de zborul îngerilor și din minunile cu care ne-a învrednicit Dumnezeu încă de la facerea lumii, dar pe lângă care trecem zilnic fără să le mai observăm”, ce prezintă prin cele 40 de lucrări expuse un cumul al preocupărilor artistice cu temă sacră a autoarei.

Vernisajul expoziției a avut loc în după-amiaza zilei de vineri, 15 februarie, iar printre cei care au vorbit publicului alături de Cristina Gloria Oprișa și Ana Dumitran au fost restauratorul Daniela Burnete, pr. lect. univ. dr. Jan Nicolae și Alexandru Știrban – șeful Centrului naţional de restaurare şi conservare de carte veche din cadrul Muzeului Naţional al Unirii.

Născută la 20 mai 1954 la Abrud, artista Cristina Gloria Oprișa este absolventă a Institutului de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj Napoca, trăiește și activează în Satu Mare, fiind membru al filialei locale a Uniunii Artiștilor Plastici din România – secțiunea grafică. În lunga sa activitate profesională, artista a realizat ca grafician ilustrații, coperte de carte, afișe, a prezentat lucrări la numeroase expoziții personale și colective în țară și peste hotare, fiind organizator de expoziții internaționale și tabere de creație cum ar fi: 23 de ediții „Micul prinț” și 5 ediții ale expoziției din ciclul „Semne” la Muzeul de Artă din Satu Mare; 4 ediții ale taberei de creație ,,Abrud – Țara Moților”, 2 ediții ale taberei „Orizonturi” de la Vetiș – Satu Mare. În 2018 a participat la peste 20 de evenimente artistice din țară și Republica Moldova.

Expoziția de la Museikon ce va fi deschisă până pe 28 februarie conține și lucrări ce pot fi achiziționate de cei doritori, aceasta fiind prima dintr-o serie de prezentări a Cristinei Gloria Oprișa din acest an. Referindu-se la planurile sale de viitor, aceasta a menționat: „Având în vedere că mă aflu în anul de graţie ce cu ajutorul lui Dumnezeu mă aduce la vârsta de 65 de ani intenţionez un periplu de expoziţii personale în locul unei retrospective.”

După expoziţia „Sacru” de la Museikon din Alba Iulia, Cristina Gloria Oprișa va avea două expoziţii consecutive în Galeria din Piaţa Spania din Bucureşti: „Darul îngerilor”, vernisată în 1 martie şi „Ţâpurituri cromatice” ce se va deschide pe 15 martie. Aniversarea propriu-zisă a autoarei va fi marcată în 20 mai la Galeria de Artă al Uniunii Artiștilor Plastici din România din Centrul Nou al municipiului Satu Mare cu deschiderea expoziţiei „Semper florentis”. În calitate de principal organizator şi curator, Cristina se va ocupa şi în acest an de expoziţia-happening „Micul Prinţ” din 14 mai şi expoziţia colectivă „Semn” din octombrie, ambele urmând să fie găzduite de Muzeul de Artă Satu Mare.

Sursă foto: Facebook
Ovidiu CULDA

[nggallery id=6776]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est

Bogdan Ilea

Publicat

în

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est La 29 martie 2004, cele șapte state invitate la Summit-ul NATO de la Praga să devină membre ale Alianței (Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, Slovenia), printre care și România, au depus instrumentele de aderare la Departamentul de Stat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea