Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Expoziție cu lucrările câștigătorilor Concursului Național de Arte Plastice „Familia Regală a României prin ochi de copil”

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Expoziție cu lucrările câștigătorilor Concursului Național de Arte Plastice „Familia Regală a României prin ochi de copil”

Centrul de Cultură „Augustin Bena”, din subordinea Consiliului Județean Alba, organizează în această perioadă o expoziție specială cu lucrările premiate la Concursul Național de Arte Plastice „Familia Regală a României prin ochi de copil”. Concursul s-a desfășurat pe parcursul primei jumătăți a acestui an și a atras un număr record de participanți: 238 de copii și tineri din 25 de instituții de învățământ din întreaga țară. Expoziția este deschisă până în 15 noiembrie 2022 la Galeriile de Artă din cadrul Sălii Unirii din Alba Iulia.

Concursul Național de Arte Plastice „Familia Regală a României prin ochi de copil” a fost inițiat cu scopul promovării Centenarului Încoronării Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, eveniment care marchează împlinirea a 100 de ani de la încoronarea din 15 octombrie 1922 de la Alba Iulia.

Citește și: 13-16 octombrie 2022: Centenarul Încoronării, la Alba Iulia. Foc de artificii de zi, paradă cu torțe, concerte și primirea Familiei Regale. PROGRAM

Aflat la prima ediție, concursul s-a bucurat de un real succes, prin înscrierea unui număr total de 238 de lucrări provenite de la elevi din școlile și liceele de artă din 25 de instituții de învățământ din România (15 județe reprezentate: Alba, Prahova, Argeș, București, Arad, Mureș, Galați, Sibiu, Botoșani, Dolj, Bacău, Giurgiu, Vâlcea, Bihor, Brăila), lucrări realizate în diferite tehnici de lucru: acuarelă, ulei, tempera, acril, desen – grafică, colaj – machete de afișe.

Concursul Național de Arte Plastice „Familia Regală a României prin ochi de copil” are următoarele obiective: organizarea și promovarea concursului de arte plastice pe plan național, stimularea creativității tinerilor și adulților cu aptitudini artistice, realizarea schimburilor de experiență între grupurile țintă, promovarea dialogului și educației interculturale, dezvoltarea capacității de exprimare a creativității prin pictură, creșterea gradului de implicare a copiilor și tinerilor în activități culturale și de dezvoltare personală.

Concursul se adresează copiilor și tinerilor cu aptitudini artistice: Categoria I – copii cu vârsta între 5 și 9 ani, Categoria II – copii cu vârsta între 10 și 14 ani, Categoria III – tineri cu vârsta între 15 și 19 ani și Categoria IV – tineri cu vârsta mai mare de 20 de ani.

În urma evaluării lucrărilor înscrise, în baza regulamentului de organizare și desfășurare a concursului, juriul a decis acordarea următoarelor premii:

Categoria I

• 𝗣𝗿𝗲𝗺𝗶𝘂𝗹 𝗜 – HUMINIUC BEATRICE MARIA (7 ani, Școala ,,Creativ by Art Academy” din Ploiești, titlul lucrării: „REGELE FERDINAND”, tehnica de lucru: pictură)
• 𝗣𝗿𝗲𝗺𝗶𝘂𝗹 𝗜𝗜 – MIHOCI MAYA (6 ani, Școala ,,Creativ by Art Academy” din Ploiești, titlul lucrării: „REGINA MARIA”, tehnica de lucru: pictură)
• 𝗣𝗿𝗲𝗺𝗶𝘂𝗹 𝗜𝗜𝗜 – DRUMAȘ CAROL (9 ani, Școala gimnazială din Liliești – Băicoi, titlul lucrării: ,,REGELE”, tehnica: pictură)

Categoria II

• 𝗣𝗿𝗲𝗺𝗶𝘂𝗹 𝗜 – TERȚEA IZABEL ALEXANDRA (14 ani, Colegiul de artă „Carmen Sylva” din Ploiești, titlul lucrării: „REGINA MARIA”, tehnica de lucru: desen în creion)
• 𝗣𝗿𝗲𝗺𝗶𝘂𝗹 𝗜𝗜 – STELIAN EDUARD ANDREI (14 ani, Colegiul de artă „Carmen Sylva” din Ploiești, titlul lucrării: „REGELE FERDINAND”, tehnica de lucru: desen)
• 𝗣𝗿𝗲𝗺𝗶𝘂𝗹 𝗜𝗜𝗜 – POPA IOANA ADRIANA (13 ani, Centrul Cultural ,,Dunărea de Jos” din Galați, titlul lucrării: „ORIZONTURI”, tehnica de lucru: acuarelă)

Categoria III

• 𝗣𝗿𝗲𝗺𝗶𝘂𝗹 𝗜 – ENACHI FRANCESCA ALISA (17 ani, Școala populară de arte Mureș din Tg. Mureș, titlul lucrării: „REGELE MIHAI TÂNĂR”, tehnica de lucru: desen în creion)
• 𝗣𝗿𝗲𝗺𝗶𝘂𝗹 𝗜𝗜 – CIOCAN DIANA-GABRIELA (18 ani, Școala populară de arte ,,Cornetti” din Craiova, titlul lucrării: „REGELE MIHAI”, tehnica de lucru: acuarelă pe hârtie)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Vaccinarea antirujeolică, în județul Alba, cu mult sub media națională. Zeci de cazuri de rujeolă, înregistrate doar într-o săptămână!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vaccinarea antirujeolică, în județul Alba, cu mult sub media națională. Zeci de cazuri de rujeolă, înregistrate doar într-o săptămână! Acoperirea vaccinală antirujeolică, atât cu prima doză, cât şi la cea de-a doua, este în judeţul Alba cu mult sub media naţională, în condiţiile în care numai în prima săptămână din aprilie s-au înregistrat în judeţ […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea