Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

FOTO: Explozie de culoare şi tradiţie la „Toamna Cugireană”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ultima zi a Festivalului „Toamna Cugireană” a debutat duminică la orele amiezii într-o explozie de culoare şi tradiţie. Din piaţa veche a oraşului au pornit într-o paradă a portului popular, zeci de locuitori ai Cugirului aflaţi în căruţe trase de cai, îmbrăcaţi în costume ţărăneşti, urmaţi de ansambluri folclorice venite din diverse locuri ale ţării.

Au încântat participanţii prin varietatea costumelor populare şi prin frumoasele jocuri şi strigături: Junii Târnavei, Cununa Chiuarului, Doina Trotusului, Izvoraşul turenilor, Cununa Vetelului, Ardealul, Nadia Zamku şi nu în ultimul rând Ansamblul vinerean „Câmpul Pâinii”.

Intrarea formaţiilor amintite spre platoul din faţa primăriei a fost deschisă de către Garda Ansamblului Arhitectural Hotel Medieval Alba Iulia (în premieră la Cugir), printr-un atractiv spectacol de schimbare a gărzii, urmărit cu mare interes de cei cca 500 de localnici prezenţi la eveniment. Parada portului popular s-a încheiat printr-un spectacol pirotehnic în cadrul căruia au fost trase trei salve de către tunurile amplasate pe esplanada situată în faţa Casei de Cultură.

Programul a continuat cu spectacole oferite de solişti de muzică populară în cadrul cărora au susţinut recitaluri Nicolae Furdui Iancu şi Crai Nou, Marius Ciprian Pop, Cristian Fodor, după care au urmat concert Daggu Project Germania, concert Direcţia 5, iar de la ora 22.30, Garda Medievală a tras, printr-un foc de artificii, cortina peste ceea ce a însemnat grandiosul festival „Toamna Cugireană”. (C. P.)

[nggallery id=312]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu. În zilele de 15 și 24 aprilie au fost semnate procesele-verbale de predare-primire a amplasamentelor, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea