Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

FOTO. Excremente de câini pe mirobolantul pod de sticlă din Cetatea Alba Carolina. Proprietarul și-a uitat acasă ”mătura și fărașul”

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Un albaiulian aflat la plimbare prin Cetatea Alba Carolina a avut „norocul” să dea peste un morman uriaș de excremente de câine, pe mirobolantul pod de sticlă.

Deși proprietarii de animale au obligaţia să cureţe după câinii şi pisicile lor, foarte puţini fac lucrul acesta și pur şi simplu îşi bat joc de cei din jurul lor. Problema cu stăpânii de patrupede care nu strâng după animalele lor este una veche, valabilă în multe orașe. În toată lumea autoritățile se chinuie să îi învețe pe cetățeni această regulă de (super) bun simț. Unii mai în glumă, alții mai în serios.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

„Proprietarii de câini își plimbă câinii fără a aduna mizeria lasată de animale. E lipsă de respect. Nu am nimic împotriva animalelor plimbate, dar să lase curat în urma lor. Vrem să ne plimbăm într-un mediu cu aer curat! Să-și aducă fiecare de acasă mătura și fărașul”, spune albaiulianul.

În România, legea este foarte clară: dacă scoți la plimbare animalul de companie fără materialele necesare pentru a curăța după el, primești amendă. Clară, însă nu și aplicabilă.

Însă cu sau fără amenzi trebuie să recunoaștem că pare un pic stupid că un lucru așa de simplu nu se poate educa și că în 2019 nouă încă ni se pare normal să facem slalom printre excremente de câine în drumul nostru prin oraș. Mai ales când există atâtea soluții la îndemâna oricui, la prețuri accesibile: pungi, săculeți, fărașe, etc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | A spart un EasyBox din Alba Iulia și a sustras un colet: Bărbat din Zlatna, prins în flagrant de polițiști și reținut. Nu ar fi la prima faptă de acest gen

Ziarul Unirea

Publicat

în

A spart un EasyBox din Alba Iulia și a sustras un colet: Bărbat din Zlatna, prins în flagrant de polițiști și reținut. Nu ar fi la prima faptă de acest gen Un bărbat din Zlatna a spart un EasyBox din Alba Iulia și a sustras un colet. A fost prins în flagrant de polițiști și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea