FOTO| Evaluare Națională 2023 la clasa a II-a: SUBIECTELE la proba de Matematică
Evaluare Națională 2023 la clasa a II-a: SUBIECTELE la proba de Matematică
Joi, elevii de clasa a II-a au susținut ultimul test din cadrul Evaluării Naționale, la matematică. Timpul de lucru a fost de 30 de minute, iar învățătorilor le-a fost interzis să îi ajute pe elevi sau să le explice ce au de făcut, potrivit metodologiei.
Citește și: EVALUARE NAŢIONALĂ 2023: Modele de SUBIECTE și BAREME, la română și matematică pentru elevii de clasa a 8-a din anii trecuți: 2018, 2019, 2020, 2021, 2022
Este al treilea test susținut de elevii de clasa a II-a în cadrul primei testări de acest tip de când au intrat la școală. Vineri are loc testarea la limba română pentru minoritățile naționale, scris-citit.
Subiectele de la limba română citit – un text suport adaptat din romanul clasic pentru copii „Matilda“, de Roald Dahl
Marți, 9 mai, elevii au susținut testul la Limba română – scris. Au avut de scris un bilet părinților, prin care să-i anunțe că pleacă la bibliotecă și să își imagineze un vis.
Joi, elevii de clasa a II-a susțin al treilea test în cadrul Evaluării Naționale, și ultimul, cel la matematică. Au la dispoziție ca timp de lucru tot 30 de minute, la fel ca și în cazul primelor două testări.
Evaluările de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a sunt elaborate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE). Testul de miercuri, la limba română citit, vizează evaluarea competenţelor de receptare a mesajelor citite.
Elevii susțin testele în sala lor de clasă.
Vineri, 12 mai, are loc testarea la limba română pentru minoritățile naționale, scris-citit.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Rugăciunea neștiută a lui Mihai Eminescu, care l-a impresionat și pe Papă. Versurile au fost recitate în limba română, la Vatican
Rugăciunea neștiută a lui Mihai Eminescu, care l-a impresionat și pe Papă. Versurile au fost recitate în limba română, la Vatican Geniul lui Mihai Eminescu dănuie peste ani și, cel mai probabil va continua să dăuinuască. Poetul, care și-a iubit deopotrivă țara și credința strămoșească, a scris una dintre cele mai frumoase rugăciuni, despre care […]