Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Europarlamentare 2014: PMP şi-a lansat candidaţii la Alba Iulia. Mesajul unic – lupta contra PSD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

liderii PMP la Alba Iulia46Principalii lideri ai Partidului Mişcarea Populară au venit la Alba Iulia pentru a-şi prezenta candidatura la alegerile europarlamentare care vor avea loc în data de 25 mai, dar şi pentru a promova segmentul de dreapta, la alegerile prezidenţiale. Sala Mică a Casei de Cultură a Sindicatelor a fost punctul de întâlnire dintre liderii PMP Elena Udrea, Cristian Preda, Siegfried Mureşan, Teodor Baconschi, Cristian Petrescu, Elena Băsescu şi Florin Popescu şi cei aproximativ 100 de simpatizanţi. Elena Udrea cât şi Elena Băsescu au fost aştepte de tinerii PMP câte o sticlă de lichior ardelenesc şi cu câte un tulnic.

Elena Udrea: Doamne fereşte ca la Cotroceni să ajungă Victor Ponta, ca la Lansarea eurocandidatilor PMP01Guvern să rămână PSD şi prim-ministru să fie Liviu Dragnea

Prima care a luat cuvântul a fost Elena Udrea, care s-a arătat speriată de faptul că Victor Ponta ar putea ajunge la Cotroceni şi Dragnea ar putea deveni premier. Mesajul transmis de deputatul Udrea a fost unul foarte clar şi anume lupta contra social-democraţilor. „Vrem un început mai bun pentru România, ca din decembrie 2014 să dăm ţării un drum care să însemne independenţa justiţiei şi înlăturarea corupţiei. Depinde de noi dacă reuşim să punem România un drum al prosperităţii ca fiecare dintre noi să putem trăi bine. Sunt alegeri pentru europarlamentare şi mai important pentru prezidenţiale, şi Doamne fereşte ca la Cotroceni să ajungă Victor Ponta, ca la Guvern să rămână PSD şi prim-ministru să fie Liviu Dragnea, iar în teritoriu Lansarea eurocandidatilor PMP02baroniada PSD să înflorească din nou”, a spus Elena Udrea în deschidere.

Elena Udrea despre foştii guvernanţi: Dacă nu au fost hoţi, au fost proşti

Elena Udrea a mai spus că datorită conducerii PDL România are o justiţie independentă şi a plecat pe un drum pe care ei au obligaţia să-l continue. „PMP vine să spună oamenilor că nu toţi politicienii sunt la fel. Sunt şi oameni care au venit în politică din dorinţa de a schimba ceva în bine în ţara asta. Pe toţi îi aşteptăm în Mişcarea Populară, dar nu doar pe ei ci şi pe cei care nu au mai făcut politică şi văd în PMP că se poate, care vor cu adevărat să schimbe lucrurile în bine în România. Nici nu ştii ce a fost mai rău pentru ţara asta, hoţia sau prostia, dacă nu au fost hoţi au fost proşti. Mult timp, mulţi ani ţara nu s-a mişcat deloc şi acum dacă te uiţi pe Lansarea eurocandidatilor PMP03statistici România este ultima (…) După 24 de ani marea majoritate a tinerilor după ce îşi termină facultatea aşteaptă să plece dincolo. Românii plec dincolo la căpşuni de cât să facă agricultură aici.”, a mai completat deputatul Udrea.

Elena Udrea este de părere că „Traian Băsescu nu a putut face totul de unul singur” pentru că nu a avut partener

Din 10 ani de mandat doar trei a avut Traian Băsescu un Guvern partener. Când a fost aşa ne-am confruntat cu cea mai mare criză economică din ultimii 20 de ani. Cu toate acestea guvernul Boc a reuşit ca în timp de grea criză economică să creeze locuri de muncă şi să facă investiţii cât în 20 de ani. Şi aici în Alba şi în Alba Iulia, numai dacă ne uităm la investiţiile făcute de mandatul meu de ministru (…) Astăzi e Lansarea eurocandidatilor PMP04un guvern care funcţionează pe avarie cu un singur scop, să câştige alegerile prezidenţiale. Noi trebuie să-l oprim pe Ponta să ajungă la Cotroceni. Ponta este reprezentantul baronilor locali”, a declarat Elena Udrea.

Elena Udrea va spune după europarlamentare dacă va fi candidatul PMP la prezidenţiale

În contextul în care Traian Băsescu nu mai poate candida, Elena Udrea, principala „voce” din PMP a fost întrebată dacă va candida la prezidenţiale însă a ezitat să răspundă zicând că mai multe vom afla după europarlamentare.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a apreciat că Elena Udrea va candida la alegerile Lansarea eurocandidatilor PMP03prezidenţiale din acest an, din postura de „candidat al regimului Băsescu”, şi a susţinut că lui nu îi este teamă să candideze împotriva cuiva, dacă ar fi desemnat candidat la Preşedinţie.

Să fii un bun europarlamentar trebuie să ai contacte. Din dezbaterile de acolo vin banii pentru România şi noi această listă suntem oameni care avem rodaj, mulţi kilometri în relaţiile internaţionale. Noi ştim din a doua zi ce avem de făcut. Nu ne-am bătut joc de carierele noastre, ştim despre ce e vorba. Eu am servit România ca diplomat şi nu pot să ies din logica asta. Eu unde am apărut am reprezentat România. Alături de colegii meu putem pune bazele”, a spus Teodor Baconschi.

Pe primele locuri din lista PMP se află Cristian Preda, Siegfried Mureşan, Lansarea eurocandidatilor PMP02Teodor Baconschi, Cristian Petrescu, iar preşedintele PMP Alba ocupă locul 16. De altfel acesta a spus că nu-şi doreşte un loc eligibil pentru că are treabă acasă.

Cristian Preda a precizat şi obiectivele pe care le vor avea candidaţii PMP în Parlamentul European sunt o economie europeană solidă cu oportunităţi de locuri de muncă pentru români, consolidarea relaţiilor cu SUA şi o atitudine fermă faţă de Rusia, precum şi susţinerea intrării României în zona euro cel mai devreme în 2017, într-un mod care să fie profitabil pentru cetăţenii români.

Liderii prezenţi la Alba Iulia îşi doresc un scor cu două cifre la europarlamentare, adică peste 10 procente la nivel naţional, ceea ce înseamnă 4 eurodeputaţi la Bruxelles.

[nggallery id=1472]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură ,,Augustin Bena”, în parteneriat cu Primăria Comunei Șugag și Biserica Ortodoxă Șugag, organizează la Șugag o nouă ediție a obiceiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea