Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Eroii de lângă noi: O familie din Alba, donează sânge de mai mulți ani. ”Alexandru și Maria sunt donatori de mai mulți ani”

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Eroii de lângă noi: O familie din Alba, donează sânge de mai mulți ani. ”Alexandru și Maria sunt donatori de mai mulți ani”

O tânără familie din Alba a donat miercuri sânge și trombocite pentru semenii lor, aflați în suferință. Cei doi sunt donatori de mai mulți ani și continuă să aducă o rază de speranță de câte ori au ocazia pentru pacienții în stare gravă.

Alexandru și Maria sunt o prezență obișnuită la Centrul de Transfuzie Sanguină din Alba Iulia, fiind donatori de mai mulți ani. Tinerii sunt conștienți că prin gestul lor fac diferența între viața și moarte pentru zeci de pacienți. Indiferent de vârstă, oamenii știu că donarea de sânge este până la urmă un gest de umanitate.

”Donare de sânge în familie: D-ul Alexandru și d-na Maria sunt donatori de câțiva ani. Azi, d-ul Alexandru a donat trombocite prin afereză, iar d-na Maria-donare standard. Mulțumim! Vă așteptăm la donare!”, au transmis reprezentanții Centrului.

Programul Centrului de Transfuzie Sanguină Alba este de luni până vineri, între orele 7.30-13.00. Mai multe informații puteți obține la numărul de telefon 0258834050.

Pentru a deveni donator de sange trebuie sa indepliniti următoarele condiţii:

-vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani
-greutate peste 50Kg
-puls regulat, 60 -100 bătăi/minut.
-tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg
-să nu fii suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale
-femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală
-să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării
-sa nu fii sub tratament pentru diferite afectiuni: hipertensiune, boli de inima, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine

Donatorii nu trebuie să aiba sau sa fi avut urmatoarele boli:

-hepatită (de orice tip)
-TBC
-sifilis
-malarie
-epilepsie si alte boli neurologice
-boli psihice
-bruceloză
-ulcer
-diabet zaharat
-boli de inimă
-boli de piele: psoriazis, vitiligo
-miopie forte peste (-) 6 dioptrii
-cancer


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Patru elevi de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir, rezultate remarcabile la olimpiada de limbi romanice: Dănilă Maria Angeles, calificare la etapa națională de limba spaniolă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Patru elevi de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir, rezultate remarcabile la olimpiada de limbi romanice: Dănilă Maria Angeles, calificare la etapa națională de limba spaniolă Elevii de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir au reușit o calificare la etapa națională a olimpiadei de limba spaniolă și un premiul III, o mențiune la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea