Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Elevul Adrian Boroica de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare – câștigătorul punctajului maxim la concursul de matematică ,,Mens Sana…” de la Câmpeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Colegiul Național ,,Avram Iancu” Cîmpeni a găzduit sâmbăta trecută cea de-a șasea ediție consecutivă a Concursului Interjudețean de Matematică ,,Mens Sana…”, eveniment organizat în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Alba și inițiat de conf. univ. dr. Vasile Pop de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca.

La ediția din acest an au participat în total 84 de elevi din clasele IX-XII de la unități de învățământ din cinci județe ale țării, concursul s-a desfășurat dimineața pe durata a trei ore, iar după evaluarea lucrărilor, depunerea și rezolvarea contestațiilor, a avut loc premierea câștigătorilor.

La festivitatea de premiere au participat marea majoritate a elevilor, profesorii însoțitori și corectori, iar doamna Natalia Narița, directorul Colegiului Național „Avram Iancu” a menționat printre altele: „Mă reîntâlnesc și anul acesta, cu multă bucurie și respect, cu dumneavoastră, la a șasea ediție a concursului interjudețean de matematică Mens Sana…. Acest concurs a fost și este unul din motivele de mândrie ale școlii noastre, care este onorată să găzduiască și în acest an atât pe elevii pasionați de matematică, cât și pe profesorii lor îndrumători într-un număr atât de mare. Acest interes pentru matematică ne arată nouă că ea, matematica, este știința care stă la baza tuturor științelor și așa cum spune și numele concursului, stă la baza unei minți sănătoase.

În acest an suntem bucuroși să primim elevi din cinci județe ale țării: Alba, Sibiu, Sălaj, Maramureș, Bihor. La fel de încântați suntem să avem ca invitați înalți oaspeți de la Cluj, pe iniţiatorul și organizatorul concursului, conf. univ. dr. Vasile Pop de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, însoţit de conf. univ. dr. Cosmin Todea – absolvent al Colegiului Naţional „Avram Iancu” Câmpeni. Iată cum pasiunea pentru matematică are rădăcini adânci aici la Câmpeni. Pentru acest lucru, țin să mulțumesc și profesorilor de la școala noastră care s-au implicat în calitate de membri: Emilian Petrea, Elena Berindeie, Lenuța Sicoe și profesorilor coordonatori Ioana Sturza și Virgil Berindeie. Mulțumim și celorlalte ajutoare care au contribuit la buna desfășurare a acestui eveniment.

Evenimentul din acest an a fost sponsorizat de către: Primăria și Consiliul Local Câmpeni – sponsor principal; Eugen David, Traian Donea, Daniel Donea, Constantin Raiu – persoane fizice; SC Rivaly SRL, care a asigurat cazarea invitaților. Nu în ultimul rând menționăm că este vorba de un concurs organizat și cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Alba. Menționăm că edițiile anterioare ale concursului „Mens Sana…”  au fost sponsorizate de către omul cu suflet mare, domnul Constantin Raiu, căruia îi mulțumim din nou pe această cale. Mulțumim tuturor!”

Elevilor le-au fost oferite diplome de participare, iar celor care au obținut premiul I, II, III și prima mențiune li s-au acordat sume de bani cuprinse între 200 și 50 de lei. La această ediție, trofeul concursului ,,Mens Sana” a fost câștigat de către Boroica Adrian de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare, acesta fiind singurul care a obținut punctajul maxim din cadrul competiției, iar alți elevi de la această unitate de învățământ au obținut 3 premii I din totalul celor 4.

Clasamentul final pe clase este următorul:

Clasa a IX-a:  

Premiul I: Dumitriu Marian – Colegiul Național ,,Gheorghe Șincai” Baia Mare, profesor îndrumător Bojor Florin;

Premiul II: Moldovan Cătălin – Colegiul Național ,,Titu Maiorescu” Aiud, profesor îndrumător Fulea Dorin;

Premiul III: Simon Adrian – Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, profesor îndrumător Fuia Anamaria;

Mențiunea I: Cristian Daria – Ioana  – Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș, profesor îndrumător Todor Petru;

Clasa a X-a:  

Premiul I: Zlampareț George – Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare, profesor îndrumător Mușuroia Nicolae;

Premiul II: Lazea Darius – Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare, profesor îndrumător Bojor Meda;

Premiul III: Daichendt Ioana – Patricia – Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș, profesor îndrumător Todor Petru;

Mențiunea I: Baraian Adrian – Calin – Colegiul Național ,,Lucian Blaga” Sebeș, profesor îndrumător Todor Petru;

Clasa a XI-a:

Premiul I:Vaida Filip– Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea, profesor îndrumător Sadoveanu Viorel;

Premiul II: Morariu Maria – Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” Sibiu, profesor îndrumător Martin Bottesch;

Premiul III: Budura Bogdan – Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea, profesor îndrumător Sadoveanu Viorel;

Mențiunea I: Degeu Vlad – Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul Alba Iulia, profesor îndrumător Fuia Anamaria;

Clasa a XII-a:

Premiul I: Boroica Adrian – Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare, profesor îndrumător Bojor Florin;

Premiul II: Becsi Paul – Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare, profesor îndrumător Bojor Florin

Premiul III: Margin Petrișor Victor – Colegiul Național „Silvania” Zalău , profesor îndrumător Lucaciu Simona;

Mențiunea I: Marc Daniel Ioan – Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni, profesor îndrumător Culda Ana Maria.

După festivitatea de premiere, inițiatorul Vasile Pop a menționat despre acest concurs următoarele: ,,Pe viitor încercăm să aducem mai multe județe participante, acum nu am reușit pentru că acest concurs s-a suprapus cu unul mare de la București, altul zonal destul de mare de la Bistrița și unul la Baia Mare. Totuși, mulți elevi au venit aici să participe chiar dacă erau foarte valoroși. Rezultatele de la această ediție au fost peste așteptări, ca de obicei, însă la cei buni. Subiectele au fost foarte grele, dar s-a obținut și punctajul maxim, 28 de puncte, ceea ce înseamnă că elevii care sunt buni, sunt foarte buni. Există 2-3 elevi excepționali la fiecare nivel și, din păcate, un număr mare de elevi mult mai puțin pregătiți. Eu intenționez să organizăm concursul acesta cât mai mulți ani ca să se ridice și zona, altfel nu se ridică, de exemplu elevii din zona Baia Mare au luat acum aproape toate premiile, ei fac școală.” a transmis în încheiere profesorul Pop de la Universitatea Tehnică Cluj Napoca.

Ovidiu CULDA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea