FOTO: Elevii Școlii ,,Ioan Mihu” din Vinerea – ,,Împreună pentru o natură curată”
La Școala ,,Ioan Mihu” din Vinerea, structură a Școlii Gimnaziale nr. 3 Cugir s-a desfășurat o atractivă și interesantă activitate din cadrul proiectului ,,Împreună pentru o natură curată” realizat în parteneriat cu Asociația pentru ecologie și turism ,,Năsâpiște” Cugir. Un proiect care se desfășoară din anul 2014 și care îi are drept coordonatori pe: dir. prof. Anca Stela Țîrlea, dir. adj. prof. Laura Teban, profesoarele: Ana Herlea, Mihaela Szilagyi Tomoiu, Luminiţa Enescu, Marcel Cibu și înv. Ioan Buda.
Potrivit prof. Ana Herlea, acțiunea a constat în organizarea unui spaţiu expoziţional cu activităţile desfăşurate de membrii Asociației Năsâpişte şi elevii şcolii ,,Ioan Mihu”, pe parcursul un an. Prezentarea a fost urmată de o scenetă scurtă interpretată de către copiii şcolii, care au lansat un mesaj de apreciere pentru toţi cei ce ocrotesc natura . Au urmat apoi dezbateri, explicaţii şi sfaturi utile susţinute de către președintele asociaţiei, ing. Nicolae Faur, precum și de către doi dintre membri acesteia și anume: Vasile Ţîrlea și Paul Robert Igna. Tot cu acest prilej, s-au făcut propuneri cu activitățile ce se vor derula în cadrul amintitului proiect, pe parcursul întregului an şcolar.
Astfel, elevii și cadrele didactice s-au angajat la plantări de puieţi, ecologizarea unor zone din apropierea orașului Cugir, drumeţii, întâlniri și discuții organizate împreună cu membrii Asociației ”Năsâpişte”. ,,Prin aceasta vom dovedi că ne pasă de ceea ce se întâmplă în jurul nostru, că experienţele noastre se cer continuate pe o perioadă mai lungă de timp, iar pentru inițiativele de viitor vom avea sprijinul membrilor de la ,,Năsâpiște .
De aceea am hotărât împreună, ca prin acest proiect să-i punem pe elevii şcolii noastre în postura de-a cunoaşte, de-a acţiona, de-a reacţiona în conformitate cu normele de protejare a naturii”, ne-a declarat Ana Herlea.
Aceasta a ținut să precizeze că elevii şcolii vor interacţiona cu persoane din medii diferite cu vârste diferite, dar cu preocupări comune de unde să înveţe lucruri folositoare, să achiziţioneze cunoştinţe despre natură şi modalităţi de protejare a ei, exersarea unor abilităţi prin care să îşi formeze atitudini despre muncă şi viaţă. ,,Gesturile mici de zi cu zi sunt cele care adunate, pot schimba mentalităţi sau comportamente sociale, pot servi drept model, sau îndemn pentru cei indecişi”, a conchis Ana Herlea.
(C. P.)
[nggallery id=5318]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Bărbat din Alba Iulia, cercetat pentru furt: Cum a încercat să „plece” cu un televizor dintr-un magazin din municipiu
Bărbat din Alba Iulia, cercetat pentru furt: Cum a încercat să „plece” cu un televizor dintr-un magazin din municipiu La data de 21 noiembrie 2024, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au fost sesizați de către un bărbat de 22 de ani, angajat al unui magazin din municipiul Alba Iulia, cu […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan