Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Elevii din Vinerea s-au întâlnit cu duhovnicul Mănăstirii Afteia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Într-o perioadă de dezbateri referitoare la predarea religiei în şcoli, elevii din Vinerea dovedesc o dată în plus cât de relative sunt aceste discuţii. Un număr de 45 de elevi cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani au luat parte la o întâlnire cu duhovnicul Mănăstirii „Afteia”, manifestând interes faţă de teme precum fericirea, iubirea şi credinţa.

11072223_769054076543946_920018096_nÎntâlnirea a avut loc săptămâna trecută la Biserica „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din Vinerea, fiind un eveniment organizat în colaborare cu Școala „Ioan Mihu” din localitate. Practic, această întâlnire duhovnicească a avut loc la iniţiativa preotului paroh Adrian Cebotari și a profesoarei Laura Teban care au dorit ca să le ofere elevilor din clasele V-VIII o altfel de oră de religie, care să pună în centru nevoile lor sufleteşti şi spirituale şi în acelaşi timp să le ofere experienţa întâlnirii cu un duhovnic monahal.

Părintele stareţ Ioan Paven de la Mănăstirea „Afteia” s-a aflat în mijlocul tinerilor timp de o oră, perioadă în care, prin harul său şi prin temele abordate, le-a captat atenţia şi interesul elevilor. Astfel, între duhovnic şi elevi s-a stabilit un dialog pe teme legate de fericire, credinţă, iertare, spovedanie, relaţiile cu aproapele, etc. Părintele Ioan le-a oferit copiilor o neuitată inițiere într-un creștinism ca realizare a aspirației spre sfințenie a ființei umane, spunându-le că “dacă în marii poeți, în genii, se manifestă omul, atunci în sfinți Se face prezent Dumnezeu Însuși.”

La finalul întâlnirii, copiii din Vinerea au primit din partea duhovnicului Mănăstirii „Afteia” câte o carte de rugăciune necesară oricărui creştin, iar din partea preotului paroh, Adrian Cebotari, câte o cruciuliţă împletită.

Preotul Bisericii „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din Vinerea a mijlocit întâlnirea dintre duhovnic şi elevi fiind convins că nu există copii care să nu aibă întrebări legate de religie, fie că este vorba despre evenimente descrise în Biblie, sau despre învăţături, morală sau cult. Din acest motiv, pr. Adrian Cebotari crede că printr-o colaborare bună între biserică şi şcoală, copiii îşi pot găsi răspunsul la întrebări şi pot primi o educaţie moral-religioasă.

[nggallery id=184]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea