Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Elevii din cadrul Școlii Gimnaziale „Avram Iancu”, entuziasmați de vizita specială a serviciilor de urgență din Alba Iulia

FURDUI Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Elevii din cadrul Școlii Gimnaziale „Avram Iancu”, entuziasmați de vizita specială a serviciilor de urgență din Alba Iulia

Astăzi, 15.09.2022, Proiectul Comunitar Ready Steady Go a facilitat Campania de Informare Interactiv-Distractivă „Ziua Serviciilor de Urgență” la Școala Gimnazială „Avram Iancu” unde elevii au fost vizitați de către echipajele serviciilor de urgență din Alba Iulia, pentru a-i ajuta să învețe și să descopere cum ne ajută, ce fac pentru a ne menține în siguranță, așa cum se arată în fotografii.

Serviciile de urgență le-au spus tinerilor despre meseriile lor, în timp ce le ofereau sfaturi despre siguranță – elevii au fost complet fascinați de demonstrația oferită de către echipajul canin din cadrul I.P.J. Alba Iulia!

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Copiii au putut să încerce diverse tipuri de uniforme pe care echipajele serviciilor de urgență trebuie să le poarte în fiecare zi, cum ar fi vestele antiglonț, căștile de protecție, jachetele reflectorizante, precum și observarea unor echipamente din dotare, cum ar fi cătușele, scuturile de protecție și stațiile de emisie-recepție. Elevii i-au cunoscut și pe prietenii patrupezi din cadrul unității canine a I.P.J. Alba Iulia, care au participat și ei la această activitate, alături de conductorii lor!!

Prof. Gabriel Teodor Bucur, direcțiunea unității de învățământ, a spus: „Ne bucurăm că școala noastră a fost aleasă în acest proiect. Este foarte important ca elevii să conștientizeze munca angajaților din serviciile de urgență. Întâlnirea de astăzi poate fi un model în orientarea în carieră pentru cei care sunt interesați în aceste domenii. Prin activitatea de astăzi, cu siguranță se va dezvolta și spiritul civic.”

Elevii nu numai că au aflat lucruri interesante din partea echipajelor serviciile de urgență cu care s-au distrat grozav, dar s-au și bucurat să se vadă pe ei înșiși, alături de colegii lor, îmbrăcați în echipamentele de protecție.

Pentru a încheia vizita, copiii au avut ocazia să se uite în interiorul autospecialelor serviciilor de urgență și să observe ce echipamente erau speciale, cum ar fi autocolantele reflectorizante din exterior și diferitele obiecte care se aflau în interiorul autospecialelor, cum ar fi pulsoximetrul din dotarea ambulanței, scuturile de protecție ale jandarmilor, costumul special de stingere a incediilor din dotarea pompierilor, echipamentele grele ale Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și banda specială pentru a ține publicul departe de o zonă protejată alături de alte echipamente din dotarea Poliției Locale.

În 2022, Campania de Informare Interactiv-Distractivă „Ziua Serviciilor de Urgență” facilitată de către Proiectul Comunitar Ready Steady Go în colaborare cu serviciile de urgență din județele Alba, Sibiu și ale Capitalei București a atins inimile a peste 1500 de copii care au beneficiat de o experiență de neuitat alături de eroii de la 112.

Pe această cale se acordă mulțumiri speciale conducerii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” pentru găzduirea acestei Campanii de Informare, precum și tuturor efectivelor din cadrul serviciilor de urgență din Alba Iulia:

Inspectoratului de Jandarmi Județean “Avram Iancu” Alba Iulia

Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Unirea” al Județului Alba Iulia

Inspectoratului de Poliție Județean Alba Iulia, respectiv Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Serviciului Rutier, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Grupa Canină din cadrul Biroului de Ordine Publică

Serviciului de Ambulanță Județean Alba Iulia,

Primăriei Municipiului Alba Iulia, respectiv Poliției Locale, pentru timpul prețios pe care l-au acordat pentru a vizita elevii, făcând posibilă această dimineață. Suntem siguri că au avut o experiență minunată, așa cum au avut-o și elevii!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE de PAŞTE 2024 haioase. Cele mai amuzante și „funny” urări de trimis prietenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE HAIOASE • MESAJE de PASTE 2024 amuzante. SMS-uri haioase de Sfintele Paşti • URARI și FELICITARI de PASTE hazlii Ai un prieten cu simţul umorului dezvoltat? Dacă da,  atunci nu ezita să-i trimiţi un mesaj funny în perioada sărbătorilor pascale.  Cu siguranţă îi vei aduce zâmbetul pe buze. Iată câteva exemple de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea