Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Elevii din Blaj au putut încerca ochelarii speciali ce simulează efectele consumului de droguri şi alcool, în cadrul unei activități organizată de IPJ Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii din Blaj au discutat cu poliţiştii, cu specialiştii în prevenirea consumului de droguri şi a traficului de persoane precum şi cu cadre didactice şi psihologii şcolari, despre consecinţele consumului de droguri şi alcool. Tinerii au putut încerca ochelarii speciali ce simulează efectele consumului de substanţe interzise şi alcool.

Vineri, 10 mai, aproximativ 100 de elevi ai  Colegiului Naţional „Inochentie Micu Clain” Blaj s-au întâlnit cu poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba şi cu specialişti din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba şi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia, în cadrul unei activităţi ce a avut ca scop informarea tinerilor în legătură cu pericolele ce stau în spatele consumului de alcool şi droguri şi a unui profil „prietenos” pe internet.

Totodată elevilor le-au fost oferite explicaţii despre răspunderea penală a minorilor, modurile de prevenire şi raportare a infracțiunilor, traficul de persoane racolate prin intermediul internetului şi nu în ultimul rând hărţuire şi prevenirea victimizării minorilor prin intermediul jocurilor on-line.

Elevii au putut experimenta „ochelarii de droguri” ce simulează o gamă largă de efecte care pot fi declanșate de consumul de droguri (dezorientare, modificarea percepției, deficiențe de vedere, schimbarea culorilor, grad ridicat de incertitudine, senzația de pierdere a controlului) precum şi „ochelarii de alcool”.

Aceştia din urmă simulează o intoxicație puternică cu alcool, în sânge, de aproximativ 1,3 ‰ (obiectele par mai îndepărtate decât sunt în realitate, viziune dublă, vitezele sunt evaluate greşit, vederea este semnificativ mai slabă, timpul de răspuns este mai lung, senzaţia continuă de confuzie / dezorientare şi tulburări de echilibru).

Aceşti ochelari aparţin Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba şi au fost achiziţionaţi cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba, pentru a fi folosiţi în activităţile informativ preventive.

Tinerii ce au experimentat senzaţiile date de ochelarii speciali au fost unanim de acord că, în condiţii de consum de alcool sau droguri, organismul uman este major afectat şi în imposibilitatea a răspunde şi a acţiona normal.

În transmiterea mesajelor preventive, poliţiştii şi specialiştii instituţiilor partenere au fost susţinuţi de doamna psiholog şcolar Broscăţan Alina şi de doamna profesor Zaharia Adriana.

Activitatea ce a avut loc la Colegiului Naţional „Inochentie Micu Clain” Blaj a fost cuprinsă în cadrul proiectului „Împreună pentru siguranţa tinerilor”, încheiat între Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba şi care se derulează până la finalul anului şcolar 2017 – 2018.

[nggallery id=5590]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Acțiune în sistem integrat a polițiștilor și jandarmilor din Alba: Amenzi de peste 64.000 lei și sute de verificări

Ziarul Unirea

Publicat

în

Acțiune în sistem integrat a polițiștilor și jandarmilor din Alba: Amenzi de peste 64.000 lei și sute de verificări În ultimele 48 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea