Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO Elevii Colegiului Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia, premiați la Baia Mare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Două echipaje de elevi de la Colegiul Economic DPM Alba Iulia, au participat la concursul  regional cultural artistic ”România – cultură, turism, tradiție” de la Baia Mare în perioada 10-12 iunie.

premii Colegiul Economic01Elevii s-au înscris la ambele secțiuni turism-cultură și tradiții gastronomice, coordonați de profesorul Cetean Emil și au obținut patru premii importante: locul I și al III-lea la turism-cultură și locul II și mențiune, la gatronomie-tradiție.

Echipa formată din Ordean Oana, Măhăra Cătălina, Oancea Denisa, Racz Katheleen și cea compusă din Trifan Maria, Șușman Diana, Buda Maria, Toderean Maria au avut de trecut fiecare, pentru ambele secțiuni, câte două probe, una teoretică și una practică. La secțiunea de turism elevele au realizat un circuit turistic de o săptămână, pe zile și pe ore, astfel încât acesta să fie realizabil în mod real. De asemenea, o condiție esențială a fost existența în cadrul circuitului a unor obiective turistice naturale și antropice și cuprinderea a cel puțin trei forme de turism.

La secțiunea gastronomie, elevele au prezentat trei materii prime cu caracter general și două materii prime cu specific local din zona pe care și-au ales-o. Astfel prima echipă albaiuliană a prezentat lurda și ciuperca de pădure și ce de-a doua carnea de vânat și oțetul de mere. Echipele din 14 unități de învățământ din Iași, Suceava, Baia Mare, Cavnic, Cluj, Dej și Alba Iulia s-au luptat pentru premii încercând să convingă juriul că au temeinice cunoștințe teoretice.

Elevele de la Colegiul Economic din Alba Iulia au reușit performanța de a aduce acasă premii și s-au bucurat că au contribuit și ele la promovarea arealului nostru geografic și la păstrarea tradițiilor culinare românești. Participarea elevilor s-a realizat în cadrul proiectului POSDRU /161/2.1/G/141473, Un alt viitor mai bun pe piaţa muncii! prin care elevii sunt ajutați să dobândească noi cunoștințe și deprinderi în domeniul pe care îl studiază. (V.N.)

[nggallery id=670]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

10-12 mai: Ana Blandiana, Daniel Nazare și Bere Gratis în prima zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Ana Blandiana, Daniel Nazare și Bere Gratis în prima zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului La Târgul de cArte Alba Transilvana, organizat în data de 10-12 mai, pe espalanda Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în prima zi urmează să aibă loc mai multe lansări de carte și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea