Connect with us
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Cultură Educație

FOTO: Elevii Centrul de Documentare şi Informare Şona – Cetatea de Baltă au participat activ la celebrarea Zilei Mondiale a Educaţiei

Ziarul Unirea

Published

on

PSD - Alegeri Parlamentare 2024
USR - Alegeri Parlamentare 2024

Ziua Mondială a Educaţiei, sărbătorită anual la 5 octombrie, are la bază un document din 1966, Recomandarea UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor. Această recomandare se referea la statutul profesorilor din învăţământul preuniversitare, drept pentru care în 1977 UNESCO/OIM a elaborat Recomandarea privind învăţământul superior.

ziua-educatiei008Cele două recomandări sunt documente de referinţă privitoare la statutul cadrelor didactice, la nivel internaţional, în baza lor fiind dedicată o zi pe an cadrelor didactice din lumea întreagă. Astfel, această zi a devenit Ziua Mondială a Educaţiei, evidenţiindu-se astfel importanţa educaţiei la nivel global şi necesitatea accesului la educaţie în toate societăţile.

PNL - Alegeri Prezidențiale 2024

Anul acesta, Ziua Educaţiei este prilej de manifestări cultural-educative în învăţământul preuniversitar din România. Profesorii şi elevii se întâlnesc la şcoală nu pentru a participa la clasicele ore, de predare/informare şi verificare a lecţiilor, ci pentru a realiza împreună diverse activităţi direcţionate, predilect, spre componenta culturală a educaţiei.

Centrul de Documentare şi Informare Şona/ Cetatea de Baltă, factor activ în procesul educaţional şi promotor al multor acţiuni cu profil cultural, educativ, informal, sportiv chiar, a propus o serie de activităţi cu tematici diverse. În spaţiul primitor al Centrului grupe de elevi au participat activ la celebrarea Zilei Mondiale a Educaţiei, prin intermediul evenimentelor pe care, împreună cu cadrele didactice, le-au organizat aici.

Astfel, educaţia, la aniversare, a oferit tuturor celor implicaţi în evoluţia sa ― elevi şi cadre didactice ― o abordare creativă  a unor tematici mai puţin vehiculate în curricula curentă. Imaginaţia, spontaneitatea, vizionarismul artistic, au fost puse în valoare, elevii având astfel posibilitatea să-şi dezvolte, neîngrădiţi, aptitudinile aartistice, mai puţin supuse rigorilor sistemice.

Profesor documentarist, Bunea Emilia

[nggallery id=2786]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Advertisement

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan

Bera Larisa

Published

on

2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan Răscoala din 1784, numită și „Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan”, a fost o importantă acțiune de revoltă a țărănimii iobage din Transilvania împotriva constrângerilor feudale la care era supusă. La ea au participat iobagi […]

Continue Reading

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea