Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

20 octombrie: Ziua Internațională a Osteoporozei. Ce este și cum poate fi prevenită

Ziarul Unirea

Publicat

în

20 octombrie: Ziua Internațională a Osteoporozei. Ce este și cum poate fi prevenită

În data de 20 octombrie este marcată anual Ziua Mondială a Osteoporozei, zi care are rolul de a spori gradul de conștientizare, la nivel global, a necesității de a preveni, depista și trata osteoporoza.

Ziua Mondială a Osteoporozei a fost inițiată în 1995 de către Societatea Națională de Osteoporoză din Marea Britanie și Comisia Europeană și organizată ulterior de către Fundația Internațională a Osteoporozei.

Sărbătoarea antrenează activități dedicate sănătății osoase în peste 90 de țări din întreaga lume.

Tema campaniei, „Iubiți-vă oasele, protejați-vă viitorul!” – este un apel pentru a lua toate măsurile necesare creșterii rezistenței osoase. Un lucru esențial este adoptarea unui regim alimentar adecvat, bogat în nutrienți, calciu, vitamina D, proteine, pentru menținerea sănătății osoase.

Osteoporoza este o afecțiune scheletică în care densitatea osoasă scade, iar oasele devin poroase și fragile, ducând la un risc ridicat de fracturi.
Una din trei femei și unul din cinci bărbați, cu vârsta de peste 50 de ani își vor fractura un os din cauza osteoporozei, la un moment dat.
Cel mai adesea, fracturile se produc la nivelul șoldului, mâinilor și al coloanei vertebrale.

Subțierea oaselor este firească, după vârsta de 25 de ani, însă instalarea osteoporozei poate fi prevenită, adoptând o dietă bogată în calciu și vitamina D, expunându-ne regulat la soare, efectuând regulat exerciții fizice, mâncând sănătos și păstrând o greutate corporală normală.

Pentru că osteoporoza este o afecțiune „silențioasă”, adesea lipsită de simptome, e esențial ca mai ales în condițiile existenței unor factori de risc, să fie efectuate, dupa 50 de ani, teste periodice de măsurare a densității osoase.

Sursa: romedic.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

19 martie: Ziua paşaportului românesc

Ziarul Unirea

Publicat

în

19 martie: Ziua paşaportului românesc Anual, la 19 martie, este sărbătorită Ziua paşaportului românesc, dată la care, în anul 1912, regele Carol I a promulgat, prin Înaltul Decret Regal nr. 1758, prima lege modernă referitoare la paşapoarte, denumită ”Lege asupra paşapoartelor”. Documentul de călătorie românesc cunoscut sub termenul de paşaport fusese menţionat, pentru prima dată, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea