Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Elevii Centrul de Documentare şi Informare Şona – Cetatea de Baltă au participat activ la celebrarea Zilei Mondiale a Educaţiei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ziua Mondială a Educaţiei, sărbătorită anual la 5 octombrie, are la bază un document din 1966, Recomandarea UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor. Această recomandare se referea la statutul profesorilor din învăţământul preuniversitare, drept pentru care în 1977 UNESCO/OIM a elaborat Recomandarea privind învăţământul superior.

ziua-educatiei008Cele două recomandări sunt documente de referinţă privitoare la statutul cadrelor didactice, la nivel internaţional, în baza lor fiind dedicată o zi pe an cadrelor didactice din lumea întreagă. Astfel, această zi a devenit Ziua Mondială a Educaţiei, evidenţiindu-se astfel importanţa educaţiei la nivel global şi necesitatea accesului la educaţie în toate societăţile.

Anul acesta, Ziua Educaţiei este prilej de manifestări cultural-educative în învăţământul preuniversitar din România. Profesorii şi elevii se întâlnesc la şcoală nu pentru a participa la clasicele ore, de predare/informare şi verificare a lecţiilor, ci pentru a realiza împreună diverse activităţi direcţionate, predilect, spre componenta culturală a educaţiei.

Centrul de Documentare şi Informare Şona/ Cetatea de Baltă, factor activ în procesul educaţional şi promotor al multor acţiuni cu profil cultural, educativ, informal, sportiv chiar, a propus o serie de activităţi cu tematici diverse. În spaţiul primitor al Centrului grupe de elevi au participat activ la celebrarea Zilei Mondiale a Educaţiei, prin intermediul evenimentelor pe care, împreună cu cadrele didactice, le-au organizat aici.

Astfel, educaţia, la aniversare, a oferit tuturor celor implicaţi în evoluţia sa ― elevi şi cadre didactice ― o abordare creativă  a unor tematici mai puţin vehiculate în curricula curentă. Imaginaţia, spontaneitatea, vizionarismul artistic, au fost puse în valoare, elevii având astfel posibilitatea să-şi dezvolte, neîngrădiţi, aptitudinile aartistice, mai puţin supuse rigorilor sistemice.

Profesor documentarist, Bunea Emilia

[nggallery id=2786]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea