FOTO. Elevi și profesori din Alba Iulia, în schimb de experiențe la Salzburg, la un liceu în care școlarii participă la ore în papuci de casă

Un grup de 48  de elevi şi  5 profesori ai Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia au participat  în perioada 14-20 octombrie 2018 la un schimb internaţional la Salzburg la invitaţia  Wirtschaftskundliches Bundesrealgymnasium Salzburg.

La liceul din Salzburg  profesorii și elevii albaiulieni  au participat la acțiuni comune cu elevii și profesorii austrieci. Elevii din Salzburg participă în ciorapi sau papuci de casă la ore, profesorii sunt și ei în papuci de casă, părinții elevilor au cerut să nu existe wifi  în clădirile școlii, elevii sunt implicați în multe activități școlare și extrașcolare.

INFORMARE COVID-19

Elevii şi profesorii albaiulieni au vizitat Casa lui Mozart, cetatea din Salzburg, Grădinile Mirabell, Abația de la Melk, Castelul Neuschwanstein  din Bavaria, iar la Viena Palatul Schonnbrun şi grădinile,Palatul Hofburg şi alte obiective.

Wirtschaftskundliches Bundesrealgymnasium Salzburg este un liceu de stat  cu tradiţie în Austria, cotat in liceele de top şi având  24 de clasele, 600  de elevi şi 97 de profesori.

Schimbul cultural a fost organizat de directorul adjunct al Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, prof. Sorin Schiau şi domnul Gerhard Klampfer, directorul Wirtschaftskundliches Bundesrealgymnasium Salzburg.

Profesorii din Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia care au participat la acest schimb cultural sunt : prof. Secară Gabriela, prof. Zisu Mihaela , prof. Goția Ioana și prof. Boian Daniel , directorul Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia.

Elevii și profesori albaiulieni aduc mulțumiri E.S. dl. Bogdan MAZURU Ambasador al României în Republica Austria, consulului onorific la Salzburg   Domnul Mag. Pharm. Dr. Friedemann Bachleitner-Hofmann, Domnul Dl. Adrian ADAM Secretar la Ambasada României la Viena și  domnul Gerhard Klampfer, directorul Wirtschaftskundliches Bundesrealgymnasium Salzburg.

Profesorii și elevii albaiulieni mulțumesc  pentru materialele de promovare  a orașului Alba Iulia  și a județului Alba: Consiliului Local Alba și  Consiliului Judeţean Alba.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...