Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Elevi și liceeni din Alba Iulia, în poligonul de garnizoană ”Micești” cu ocazia evenimentului „Armata – O Școală Altfel”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În  data  de  20  aprilie  2016  Biroul  Informare  Recrutare  din  cadrul  Centrului  Militar  Județean  Alba, la  invitația  Batalionului 136 Geniu ”Apulum”  a  participat, începând  cu  ora  10,  la activitățile  organizate  în  poligonul  de  garnizoană  ”Micești”  cu  ocazia  evenimentului „Armata – O Școală Altfel”.

La  activitate  au  participat  elevi  de  la  școlile  gimnaziale  din  municipiul  Alba  Iulia  și  elevi  ai  Colegiului  Național  Militar  “Mihai  Viteazul”  Alba  Iulia.

Reprezentanții Biroului Informare Recrutare, au prezentat oferta educaţională a instituţiilor militare de învăţământ și i-au consiliat pe tinerii dornici să urmeze cariera militară.

Activitățile principale prevăzute în programul de anul acesta au constat în executarea a două ședințe demonstrative de distrugeri în pământ cu material exploziv și a unei ședințe de tragere cu armament de infanterie. La încheierea celor două ședințe, elevii au fost invitați să observe efectul în teren și asupra țintelor. De asemenea, în poligon a fost amenajat un atelier de luare a liniei de ochire și un stand de prezentare a armamentului de infanterie și materialelor de geniu din dotarea unității.

La final, elevii au fost ”recompensați” cu o gustare dulce și mici suveniruri cu însemnele unității care să îi îndemne să ne calce pragul și în anul următor. (V.N.)

[nggallery id=1985]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea