Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Elevi de la Colegiul Național ,,I. M. Clain”, ajutoarele lui Moș Crăciun la Centrul de Plasament Blaj

Publicat

în

Dincolo de faptul că este una dintre cele mai importante sărbători creștine, Crăciunul este așteptat cu bucurie de toată lumea. Încercând să dăm o mână de ajutor lui Moș Crăciun, am vrut să dăruim un zâmbet copiilor de la Centrul de Plasament din Blaj și să le transformăm Crăciunul într-o adevărată sărbătoare de suflet. În acest sens, am continuat și anul acesta proiectul educativ „Dăruim un zîmbet de Crăciun”, desfășurat sub forma unui parteneriat între Colegiul Național ,,I. M. Clain” Blaj, reprezentat de director, prof. Ioan Tomoiagă și Centrul de Plasament Blaj – director, doamna Maria Pauletti.

Cei doi coordonatori, prof. dr. Claudia Oancea‑Raica și prof. Adriana Zaharia au derulat acest proiect, având convingerea că implicarea elevilor în această activitate de voluntariat este o etapă importantă în formarea caracterului tinerilor, prin conștientizarea faptului că spiritul Crăciunului ne învață să fim mai buni, mai darnici și mai toleranți cu toţi cei din jur, fără a ţine cont de diferenţe de vârstă, statut social, naţionalitate și religie.

După popularizarea proiectului, în cadrul şcolii, ni s-au alăturat şi alţi colegi – prof. Anușcă Adriana și prof. Baltres Andreia, alături de 36 de elevi din clasele a IX-a D, a X-a C. Cu toţii, ne-am mobilizat şi am pregătit cadouri pentru 30 de copii, aflaţi în Centrul de Plasament din Blaj. Cadourile au constat în haine, jucării, produse de igienă personală, de curățenie, rechizite etc., pe care elevii noştri le-au dăruit din suflet copiilor în data de 14 decembrie a.c., în cadrul unei întâlniri în care s-au susţinut emoționante momente artistice, de ambele părți. Elevii de la colegiu au interpretat colinde (Dulău Raluca, Handrea Alexandra și Cordea Bianca şi chiar un dans modern, petrecând alături de copiii și tinerii instituționalizați, momente de neuitat.

Electrica Furnizare Discount

Ne face o deosebită plăcere să ne mîndrim că astfel de activităţi au dobândit caracter permanent la școala noastră, căci voluntariatul şi acţiunile caritabile nu au ca beneficiar doar pe cel căruia i se oferă ceva, ci şi pe cel care, dăruind, primeşte o lecție de viață.

Credem că, prin derularea unor asemenea activități moral-civice, tinerii devin mai responsabili, devin exemple pentru colegi, pentru comunitate, învăță să-și dezvolte valori etice și religioase, să fie mai apropiați de cei care au într-adevăr nevoie de ajutor și de afecțiune. La final de proiect, putem susţine, cu toată convingerea, că am reuşit să aducem bucurie celorlalţi prin propria bucuria de a dărui și că am trăit momente ce ne-au îmbogăţit sufleteşte.

Purtător de cuvînt al colegiului,

Prof. Claudia Oancea-Raica

 

Publicitate

Curier Județean

Certificatul COVID ar putea să devină obligatoriu la locul de muncă și în România: „nimeni nu poate să vină să spună niciodată”

Publicat

în

Certificatul COVID ar putea să devină obligatoriu la locul de muncă și în România: „nimeni nu poate să vină să spună niciodată”

Secretarul de stat Raed Arafat a fost întrebat sâmbătă, 18 septembrie, dacă este posibil ca România să ajungă în situaţia Italiei, unde din octombrie angajaţii vor trebui să prezinte certificat verde, indiferent dacă lucrează în mediul public sau în cel privat.

Arafat a spus că la acest moment nu există discuţii pe acest subiect în România, dar a adăugat că „nimeni nu poate să vină să vă spună ”Niciodată nu va fi aşa”.

Întrebat sâmbătă după amiază, într-o conferinţă de presă, dacă România poate să ajungă în situaţia Italiei, unde va fi introdusă obligativitatea prezentării certificatului verde, la locul de muncă, de către angajaţii din sistemul public dar şi din mediul privat, începând din luna octombrie, Raed Arafat a răspuns că nimeni nu poate da asigurări că acest lucru nu se va întâmpla.

Electrica Furnizare Discount

„Noi acum, certificatul verde în interiorul ţării l-am aprobat prin Hotărâre de Guvern pentru incidenţa între 3 şi 6. Nimeni nu poate să vină să vă spună ”Niciodată nu va fi aşa”. Nu ştim cum evoluează situaţia. Şi Italia a luat această decizie pe baza unei analize a evoluţiei. Şi Franţa are astfel de decizii, nu numai Italia, tot pe baza unor astfel de analize. Deci la acest moment nu sunt discuţii în acest sens în România, dar la acest moment se aplică certificatul verde pe rata 3 la 6 la mie, în zonele pe care, altfel, le-am fi închis. Deci noi permitem unei părţi din economie să meargă mai departe”, a afirmat Raed Arafat.

El a subliniat importanţa vaccinării, făcând apel la populaţie să nu se ghideze după postările online ale unor persoane nevizate.

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| DN 74A, Abrud – Câmpeni, rămâne ÎNCĂ, un dezastru după inundații: „Ce facem fraților la iarnă, deszăpezim cu lopata?”

Publicat

în

„Nu suport bătaia de joc, minciuna și impostura! La două luni de la inundații, DN 74A, între Abrud și Câmpeni, e un dezastru capital!

În mai multe zone, pe DN 74A, între Abrud și Câmpeni, se circula pe o singură bandă, în urma inundațiilor puternice, după ce apa a săpat sub carosabil, drumul s-a rupt ori s-a deteriorat, iar siguranța rutieră este foarte afectată. În anumite zone, pe acest tronson, pe o bandă de mers se află pământ basculat, semnalizat prin indicatoare rutiere. Pe alocuri, vizibilitatea este extrem de redusă și există pericol de accidente rutiere.

Electrica Furnizare Discount

Mai mult, traficul greu a fost deviat, autobuzele și camioanele fiind nevoite să circule pe ruta ocolitoare Gura Cornei, Roșia Poeni, Musca. Ce o să facem, fraților, la iarnă, dacă nu vor putea intra utilajele? Deszăpezim cu lopata? Înțeleg că infrastructura rutieră nu se reface peste noapte, înțeleg și oamenii care mi-au semnalat această situație, dar cât mai trebuie să așteptăm?

Interpelarea pe acest subiect e scrisă! PNL, USR-PLUS, lăsați bătaia pe ciolan, lăsați războaiele interne și alte prostii! Reveniți cu picioarele pe pământ și ocupați-vă de problemele românilor. Domnule președinte Klaus Iohannis, care vă aflați în acest weekend în Alba, nu veniți și până în Apuseni?” , scrie pe mediul de socializare deputatul Radu-Marcel Tuhuț

Citește mai mult

Curier Județean

Andrei Șerban, tânăr albaiulian, va participa în această seară la SuperStar România, pe Pro TV. La ce oră va putea fi vizionat de telespectatori

Publicat

în

Andrei Șerban, tânăr albaiulian, va participa în această seară la SuperStar România, pe Pro TV. La ce oră va putea fi vizionat de telespectatori

Sâmbătă, 18 septembrie, Andrei Șerban, un tânăr albaiulian va participa la concursul SuperStar România de la ProTV. Acesta va apărea în emisiune la ora 20:21.

Acesta este singurul tânăr din Alba Iulia care a trecut de două casting-uri cu peste 5.000 de tineri înscriși, astfel a fost acceptat în cadrul concursului.

În trecut, pe când Andrei avea numai 13 ani, a participat la Vocea României Junior, unde a făcut parte din echipa Innei.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare