Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO/Elev al Colegiului Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu” Cugir a primit premiul pentru Eseu Diplomatic, acordat de Ambasada Rusiei în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Raul Gabriel Gavra, elev în clasa XI-a B, la Colegiul Tehnic Ion. D. Lăzărescu Cugir, a fost premiat recent în cadrul unei ceremonii organizate de Ambasada Rusiei la București, pentru un eseu diplomatic legat de împlinirea a 140 de ani de relații dintre România și Rusia.

Eseul, intitulat ,,Sprijinul rusesc în momente cheie ale istoriei României (1829 – 1917)” realizat de elevul amintit, a fost considerat  cel mai bun, clasându-l pe tânărul cugirean, primul dintre cei 10 participanți la concursul organizat de Ambasada Rusiei.

Efortul său a fost recompensat cu o excursie timp de o săptămână la Moscova și Sankt Petersburg. Deși studiază ,,Electronică și Automatizări”, la clasa profesoarei Liliana Dache, Raul este pasionat de istorie, disciplină pe care o învață cu profesoara Gabriela Urs.

După cum ne-a mărturisit proaspătul câștigător, anul trecut s-a înscris la un concurs de istorie organizat de ambasada rusă, unde, cu lucrarea ,,Relațiile dintre România și Rusia în contextul războiului ruso – turc (1877 – 1878)” a reușit să atragă atenția organizatorilor și să fie invitat la evenimentul din acest an., ocazie care i-a adus premiul cel mare.

  ( C. P)

[nggallery id=6301]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea