Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Eclipsa se soare, văzută la Școala Gimnazială “Singidava” Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

eclipsa cugir01Sute de elevi dar și profesori au ieșit, vineri, în curtea Școlii Gimnaziale „Singidava” Cugir, pentru a urmări eclipsa de soare, acest fenomen astronomic deosebit pe care natura îl oferă lumii.

În momentul în care Luna a început să treacă prin umbra Pmântului și să acopere discul solar, rând pe rând, elevii au urmărit în premieră (avantajați și de vremea favorabilă), fenomenul astronomic, prin ochelari cu filtre speciale, bucăți de sticlă de culoare închisă și chiar ochelari folosiți la operațiile de sudură.

Profesoara de fizică- chimie Rodica David le-a explicat elevilor că eclipsa de soare se produce atunci când Luna se află între Soare şi pământ, eclipsa din 20 martie fiind o eclipsă parţială, acoperirea discului solar trecând cu puțin peste 50%, iar acest fenomen coincide cu Echinocţiul de primăvară.

,,Fiind un eveniment important, condiţiile meteo fiind favorabile şi eclipsa producându-se în timpul programului şcolar, ne-am propus să organizăm o activitate pentru a observa acest fenomen,, ne-a declarat dna profesoară David.

(C.P.)

[nggallery id=164]

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea