Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: echipa Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, calificată în sferturile de finală ale Campionatului European Universitar de baschet feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Echipa de baschet feminin a Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European Universitar, competiţie ce se dispută în această perioadă în Ungaria, la Miskolc.

Formaţia din Cetatea Marii Uniri va întâlni în această seară, în această fază a întrecerii continentale echipa Universităţii din Belgrad.

Lotul deplasat: Georgiana Plăviţu (ex-CSU Alba Iulia), Andreea Beldian (BC Tg. Mureş), Mădălin Geleriu (CSU Alba Iulia), Alina Chivu, Iuliana Petrifălean (CSU Alba Iulia), Marta Fodor, Adriana Iordache, Iulia Taltabeţ (CSU Alba Iulia), Mihaela Gherman (CSU Alba Iulia), Cristina Badi (SCM Timişoara), Mihaela Dărăban; lipsesc Elisabeth Pavel şi Bianca Voica; echipa este pregătită lector univ. dr. Sorin Şimon, care a antrenat echipa, sprijinit de asist. univ. drd. Gabriel Alexandru Petrovici,

Universitatea „1 Decembrie 1918” a câştigat pentru al treilea an la rând campionatul naţional universitar de baschet feminin, adăugându-şi în panoplie al 4-lea titlu naţional!

Graţie acestui rezultat, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia este reprezentanta României la Campionatul European Universitar de la Miskolc (Ungaria), în perioada 16-23 iulie, având de apărat rezultatul de anul trecut, când a devenit, în Croaţia, vicecampioană europeană.

Acest nou titlu a fost câştigat recent, la Arad, de către fetele pregătite de Sorin Şimon, după ce, în 2016, finalele s-au desfăşurat la Alba Iulia.

In perioada 15-24.07.2017 România participă la Campionatul European de Baschet si este reprezentata de Universitatea din Pitesti in competitia masculina si de catre Universitatea “1 Decembrie 1918” in competitia feminina. Alaturi de echipa masculină Universitatii din Pitesti mai participa alte 15 echipe din Europa: Universitatea din Debrecen, Universitatea din Miskolc (echipa gazda a competitiei), Universitatea din Munster, Universitatea din Primorska, Universitatea din Bologna, Universitatea din Seville, Universitatea din Rouen, Universitatea din Bayreuth, Universiatea Marie Curie- Sklodowska, Universitatea din Aveiro, Universitatea din Viena, Universitatea din Saint-Petersburg, Universitatea din Estonia, Universitatea Istambul Arel.

Baschetul feminin fiind reprezentat de alte 11 echipe: Universitatea de Educatie Fizica si Sport din Budapesta, Universitatea din Marburg, Universitatea din Bouchum, Universitatea din Strasbourg, Universitatea din Nantes, Universitatea din Aveiro, Universitatea de Stiinte din Estonia, Universitatea Josip Juraj Strossnayera din Osijek. Universitatea Comenius, Academia de Educatie Fizica si Sport  din Moscova, Universitatea din Belgrad.

În urma tragerii la sorti echipele romanesti au ca adversari: *Grupa C feminin: Universitatea din Strasbourg, Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Academia de Educatie Fizica si Sport  din Moscova; *Grupa C masculin: Universitatea din Rouen, Universitatea din Bologna, Universitatea din Debrecen.

Dupa desfasurarea meciurilor din faza grupelor, au fost inregistrate urmatoarele rezultate: *Feminin: Universitatea din Strazbourg – Universitatea ,,1 Decembrie 1918”din Alba Iulia 70-39, Academia de Educatie Fizica si Sport din Moscova – Universitatea ,, 1 Decembrie 1918” din Alba Iulia 80 – 64; *Masculin: Universitatea din Rouen – Universitatea din Pitesti 77 – 40, Universitatea din Bologna  – Universitatea din Pitesti 73 – 68, Universitatea din Debrecen – Universitatea din Pitesti 83 – 62.

În urma rezultatelor, Universitatea ,, 1 Decembrie 1918” din Alba Iulia s-a calificat in sferturile de finala ale competitiei, unde va intanli Universitatea din Belgrad in data 21.07.2017, de la ora  20 30,

Universitatea din Pitesti va juca pentru locurile 9 – 16 si va intalni Universitatea din Viena in data 21.07.2017, de la ora 16 00.
[nggallery id=4349]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea