Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Echipa de robotică a Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” din Blaj obține locul 2 – Inspire Award, la faza regională Cluj – București

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Echipa de robotică a Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” din Blaj obține locul 2 – Inspire Award, la faza regională Cluj – București

Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” din Blaj a înregistrat încă o reușită de proporții prin munca și dedicarea elevilor și a cadrelor sale didactice.

Echipa RUBIX a colegiului, îndrumată de profesoara Romanța Ghiță, participă  pentru a patra oară consecutiv la cea mai mare competiție de robotică din România: First Tech Challenge.

Faza regională Cluj – București, desfășurată în format remote, tocmai a trecut, iar instituția de învățământ din Blaj a reușit să obțină locul 2 la Inspire Award, cel mai râvnit și mai de preț premiu al competiției.

„Acest premiu ne-a adus și calificarea mult dorită la faza națională a competiției de la București, care va avea loc pe 2-3 aprilie (în format hibrid: jurizare online iar meciurile în format fizic).

Suntem mai mult decât fericiți și recunoscători  pentru că toată munca noastră din acest sezon a fost apreciată, pentru că am reușit să ne autodepășim și să ne îndeplinim obiectivele! Premiul Inspire este atât de important în acest concurs deoarece este acordat echipei care întruchipează cel mai bine “provocarea” programului FIRST Tech Challenge și excelează în toate categoriile, fiind considerată o echipă model și un ambasador al programului FIRST!”, a declarat Diana Străjan, elevă responsabilă pentru partea de comunicare a acestei echipe, pentru ziarulunirea.ro.

În cadrul acestei faze regionale, au participat 59 de echipe, dintre care 17 s-au calificat la faza națională.

Robotica școlară este unul din domeniile esențiale pentru meseriile viitorului. Elevii din România au șansa să studieze robotica în cadrul concursurilor de profil organizate în țara noastră și nu numai.

Faza națională a acestei competiții va veni cu și mai multe provocări pentru elevii și profesorii acestei instituții de prestigiu, cu care județul nostru se mândrește. În acest sens, elevii colegiului au transmis următoarele: „Echipa noastră se pregătește acum pentru etapa națională, la care sperăm să ne depășim pe noi înșine și, cel mai important, să transformăm această competiție într-o experiență de neuitat!

Aceste rezultate remarcabile probabil nu ar fi fost posibile fără ajutorul venit din partea partenerilor colegiului din Blaj, pentru care echipa a avut următorul mesaj: „Vrem să mulțumim Asociației Nație prin Educație, cei care au făcut ca această competiție să fie posibilă! De asemenea, mulțumim tuturor sponsorilor, mentorilor noștri, partenerilor tehnici, conducerii Colegiului Național “Inochentie Micu Clain”, voluntarilor și părinților, fără ajutorul cărora nu am fi ajuns până aici!”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea