Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| După VIZITA în Austria, primarul Pleșa ne promite un parc industrial. Investitorii, așteptați la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După VIZITA în Austria, primarul Pleșa ne promite un parc industrial. Investitorii, așteptați la Alba Iulia

Într-o postare publicată în mediul online, primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a vorbit despre noua zonă economică de lângă oraș, care va primi 13 viitori investitori.

„Zona economică Alba Iulia prinde contur! 13 loturi se pregătesc pentru viitorii investitori!

Orice început este greu și sunt conștient că așteptările sunt mari. Au trecut puțin peste 6 luni de la preluarea actualului mandat și știu că răbdarea multora se apropie de final. Cu toții vrem să vedem proiecte duse la bun sfârșit, dar și proiecte noi, care să creeze plus valoare, locuri de muncă noi și un magnet pentru cei care își doresc să trăiască în Alba Iulia. Pentru că acestea toate înseamnă DEZVOLTARE!

Iar o dezvoltare sănătoasă astăzi înseamnă sustenabilitate, coerență, eficiență și o latură puternică verde în orice proiect economic sau edilitar-urban.

Odată cu finalizarea autostrăzii A10, trebuie să ne luptăm ca Alba Iulia să devină o atracție maximă pentru investitorii interni și externi. În câțiva ani, în România se vor căuta aglomerațiile urbane care asigură un acces facil auto și feroviar, cu legături directe la coridoarele pan-europene, dar și cu o forță de muncă bine pregătită. Încă de acum începem eforturile pentru ca această oportunitate să fie fructificată din plin de Alba Iulia în următorii ani.

Avem un proiect care va fi implementat în mai multe faze, iar FAZA 1 va începe chiar din acest an. Am identificat 340.000 mp de teren în domeniul privat al UAT Alba Iulia, în una dintre cele mai pretabile zone pentru dezvoltarea diverselor afaceri sau centre logistice din România (confluența A1/A10, respectiv Cluj Napoca-Sibiu-Orăștie-Deva, zona Alba Iulia-Sebeș devenind primul nod rutier de descărcare dinspre/înspre granița țării-Transilvania).

Pe lângă acești 340.000 mp (ai UAT Alba Iulia) mai sunt disponibili alți aproximativ 920.000 mp aparținând altor proprietari care ar putea sau doresc deja să fie parte a acestui proiect important pentru Alba Iulia. În total vorbim de aproape 126 ha (1.260.000 mp), care vor dezvolta întreaga zonă și vor putea reprezenta un viitor pilon economic al întregii zone.

13 loturi vor putea fi scoase în curând la licitație!

Administrația Publică intenționează dezvoltarea zonei situate în Estul localității, delimitată de Râul Ampoi, centura ocolitoare a municipiului, culoarul de transport feroviar Pan European IV și Autostrada A10 Sebeș – Turda, prin conturarea unei zone de activități economice cu profil tehnologic, logistic și de servicii, care să vină în întâmpinarea investitorilor prin crearea unui cadru propice dezvoltării diferitelor tipuri de activități.

Câteva precizări:
• UAT Alba Iulia va face toate demersurile pentru ca autorizațiile necesare de la toate instituțiile statului să fie obținute
• Planul urbanistic propus este în faza de concept, având un orizont de aprobare sfârșitul anului 2021.
• Prin PUZ-ul propus se urmăresc studierea și reglementarea urbanistică a zonei, crearea unui SISTEM PARCELAR DIMENSIONAT astfel încât să poată adăposti activități variate, reglementarea unui sistem de circulații adaptat la cerințele de dezvoltare ale unui parc de activități, cu posibilitate de extindere
• În scurt timp UAT Alba Iulia va începe demersurile pentru ca loturile respective să beneficieze de toate utilitățile tehnico-edilitare necesare
Într-o primă fază de dezvoltare Primăria Municipiului Alba Iulia vine în întâmpinarea investitorilor cu 13 loturi cu dimensiuni variate, astfel:
Lotul 1: 13.000 mp
Lotul 2, 3, 4, 8, 9: 6000 mp
Lotul 5: 4800 mp
Lotul 6: 12.000 mp
Lotul 7: 21.000 mp
Lotul 10: 13.800 mp
Lotul 11: 15.000 mp
Lotul 12: 8.000 mp
Lotul 13: 9.000 mp

Dat fiind potențialul foarte mare pe care zona îl are, fiind în proximitatea diferitelor tipuri de infrastructură de transport, anticipăm o extindere a studiului și pe terenurile private situate la Nord de terenul municipalității, iar în acest sens o să facem toate demersurile necesare unui parteneriat solid și durabil cu cetățenii și cu administrațiile publice vecine, pentru creșterea sustenabilă și ecologică a comunității noastre.

De un lucru dorim să îi asigurăm pe toți viitorii investitori: în Primăria Alba Iulia vor avea un partener corect, echidistant și dispus să asigure un climat perfect pentru dezvoltarea afacerii lor, astfel încât piața muncii din zona de dezvoltare Alba Iulia să aibă de câștigat, iar toți cei implicați (antreprenori și angajați) să fie fericiți!
Acesta nu este un deziderat, ci o promisiune fermă cu care vom pleca împreună la drum!” a fost mesajul scris de primarul Gabriel Pleșa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea