Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Distracție, muzică populară, recitaluri F Charm și Oana Radu în cea de-a treia seară a Festivalului de Folclor ”Sus, sus, sus, la moți, la munte” de la Câmpeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

zile campeni 2014063După ploaia care a inundat centrul orașului și a stricat cheful de distracție al participanților din a doua zi a Festivalului de Folclor ,,Sus, sus, sus, la moți, la munte”, vremea s-a îndreptat joi dimineața și s-a menținut frumoasă și seara, când a reînceput spectacolul din piața ,, Avram Iancu” din Câmpeni.

Moții și numeroși turiști au venit în număr foarte mare pentru a urmări spectacolul de folclor care a început la ora 18, pentru a petrece, a alege din bogata varietate de meniuri ale comercianților, iar copiii pentru a se distra la jocurile dedicate lor, amplasate peste tot. Nu au lipsit nici comercianții cu produse și obiecte tradiționale, îmbrăcăminte și încălțăminte, suveniruri, au fost prezenți chiar și dealeri auto din județul nostru care au expus mai multe mașini în imediata apropiere a scenei.

Cum seara a fost dedicată în special muzicii populare, pe scenă au urcat rând pe rând formația de dansuri populare mixte ,, Izvorașul” din Fărău, Ansamblul folcloric ,,Dor teiușan” Ansamblul ,, Dor de sat” din Unirea, Ansamblul folcloric ,,Doina Aiudului”, iar  Ansamblul ,, Dor” condus de Alin Joldeș a acompaniat recitalurile apreciatei interprete Marinela Baba și a tinerei Alexandra Creț, o localnică deja cunoscută prin Apuseni care și-a început cariera în ansamblul de tulnicărese ,, Moațele”.

Pe înserate a venit rândul Ansamblului ,,Doina Moțului” al Casei de Cultură ,, Avram Iancu” din Câmpeni să cânte alături de copiii talentați ai zonei într-un scurt recital, aceeași formație acompaniindu-l și pe Alexandru Dem Silvanu în recitalul de lansare a albumului de muzică populară ,,Sus, în Țara Moților”. Lansarea prezentată de Teodora Zărnescu s-a bucurat numai de aprecieri și a fost bine primită de publicul care a aplaudat și a dansat pe piesele vechi, autentice, de pe valea Arieșului Mic, ,,scoase din lada de zestre” a profesorului Gheorghe Burz, tatăl renumitului Liviu Burz.

Seara, după atâta muzică populară, a venit și rândul muzicii ușoare când tinerii numeroși care au umplut piața din fața scenei s-au încins până la ,,30°” pe ritmurile pieselor interpretate de F Charm, acesta fiind urmat de recital Jamaika, iar Oana Radu s-a lăsat mult așteptată pentru a încheia programul din această seară, ca orice vedetă care apare…peste noapte!

Ovidiu CULDA

[nggallery id=2087]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Incendiu în Sebeș la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Au intervenit pompierii

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Incendiu în Sebeș la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Au intervenit pompierii În jurul orei 16:30, 25 aprilie, pompierii din Sebeș au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Pomperii din Sebeș intervin cu trei autospeciale, 2 ASAS și 1 EPA pentru stingerea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea