Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Dinți sănătoși pentru un zâmbet frumos! Activitate pe tema igienei orale, la Şcoala Gimnazială din Şona,

Ziarul Unirea

Publicat

în

Colaborarea instituţiilor şcolare cu alte instituţii ― educaţionale sau culturale―, ori cu diverse firme care sprijină activităţi şcolare, reprezintă o sumă de beneficii pentru elevi, cadre didactice, toţi cei implicaţi în astfel de colaborări.

O astfel de activitate a avut loc la Centrul de Documentare şi Informare al Şcolii Gimnaziale din Şona, în cadrul unui parteneriat al şcolii cu Crucea Roșie filiala Alba, în cadrul programului școlar Colgate.

Copiii au participat la diferite activităţi având ca punct principal tema igienei, a igienei orale, în special, activităţi legate de cultura civico-socială, necesară a fi însuşită de orice membru al unei colectivităţi. Au fost prezentate materiale multimedia care au accentuat ideea mai largă a comportamentului social, de la igiena individuală necesară propriei sănătăţi, până la relaţionarea cu membrii comunităţii, unde buna comuniune şi, implicit, gradul de civilizaţie presupun respectarea unor anumite norme sociale.

Elevii au vizionat filmuletul „Dr. Maseluta si Super Eroii Dintilor Sanatosi”, s-au implicat în aceste activităţi, propunând viziuni proprii asupra tematicilor abordate, activitatea dovedindu-şi pe deplin utilitatea pedagogică, mai ales că profesorii de profil au contribuit şi ei, cu informaţii şi îndrumări, la realizările elevilor. La final firma Colgate a oferit celor prezenţi periuţe şi paste de dinţi, o mică argumentare practică venită să susţină ideile tematice care au stat la baza acestei activităţi.

Trebuie menţionat că implicarea firmei, atragerea acesteia în proiectul de parteneriat se datorează eforturilor profesoarelor Muntean Liliana şi Bunea Emilia, acestea încercând să ofere elevilor posibilitatea participării la o activitate mai deosebită, atât din perspectiva tematicii alese ― igiena orală-igiena personală ― cât şi din perspectiva participării unei firme de profil, cea mai în măsură să ofere informaţiile necesare unei astfel de tematici.

Demersul este cu atât mai reuşit cu cât implicarea unor firme particulare în activităţile şcolare reprezintă o reuşită în coeziunea socio-economică a unei comunităţi, o îmbinare a perspectivelor din care sunt percepute activităţile şcolare şi cele economice, activităţi care presupun, ca finalitate, beneficii aduse comunităţii, în planul educaţional, mai întâi, apoi în cel economic.

[nggallery id=5022]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea