Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

FOTO: Dialog civic în interesul persoanelor vârstnice, organizat de Prefectura Alba, la Cugir

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dialog civic in interesul varstnicilor organizat de prefectura Alba02Sala de şedinţe a Consiliului Local Cugir a găzduit joi, şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru problemele persoanelor vârstnice, eveniment aflat pe agenda de activităţi a Instituţiei Prefectului pentru luna februarie 2014.

Reuniunea a fost condusă de subprefectul de Alba, Cornel Murg care a supus spre dezbaterea membrilor comitetului consultativ următoarea ordine de zi:
1. Informare a Casei Judeţene de pensii, cu privire la modaliatatea de atribuire a biletelor de tratament pentru pensionari şi asiguraţii din sistemul public de pensii, în anul 2013. Măsurile stabilite în vederea soluţionării cererilor în 2014’’.

2. „Informare a Casei de Asigurări de Sănătate Alba, privind asistenţa medicală primară: pachetul de servicii medicale de bază şi condiţiile în care se acordă de către medicii specialişti în medicină familiei’’

3.”Informare privind activitatea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Cugir în anul 2013’’, prezentată de preşedintele CARP, Vistian Blaga.

Întâlnirea s-a dovedit cu atât mai importantă cu cât la şedinţa organizată de prefectură au ţinut să ia parte mai multe persoane, în special pensionari din oraş care au dorit să primească răspunsuri de la autorităţile autorizate, fie în legătură cu probleme de pensii şi bilete de tratament, fie ţinând seama de diverse neclarităţi legate de acordarea serviciilor medicale.

Dialog civic in interesul varstnicilor organizat de prefectura Alba04A reţinut atenţia şi interesul participanţilor expunerea directorului Casei Judeţene de Pensii, Alexandru Retegan care a a arătat că în anul 2013, instituţia judeţeană de pensii a primit de la Casa Naţională de Pensii un număr de 3.040 de bilete din care s-au valorificat 2972 bilete de tratament, iar pentru anul 2014, Casa Naţională a repartizat judeţului Alba 4.100 bilete, cu 20% mai multe decât în anul 2013.

La fel de importantă s-a dovedit informarea prezentată de directorul adjunct al CAS Alba, dr. Gheorghe Munteanu, informare pe baza căreia au avut loc numeroase dezbateri. Cei prezenţi au dorit să cunoască amănunte în legătură cu drepturile ce le revin pacienţilor în calitatea lor de asiguraţi, despre asistenţa medicală de specialitate, dar şi despre modul în care medicii specialişti în medicină de familie trebuie să se implice în acordarea serviciilor medicale.

Ultima parte a şedinţei Comitetului Consultativ s-a consumat la Centrul de zi pentru personae vârstnice, subordonat Primăriei Cugir, o locaţie modernă, frecventată de aproape 100 de persoane, în marea lor majoritate pensionari. După prezentarea făcută de asistenta socială Carmen Sulincean, subprefectul Cornel Murg şi reprezentanţii autorităţilor de specialitate au purtat un util dialog legat de problemele sociale care îi frământă pe pensionari.

Putem aminti faptul că la evenimentul organizat la Cugir au participat pe lângă suprefectul Cornel Murg, primarul oraşului Adrian Teban, viceprimarul Horia Rotche, preşedintele Asociaţiei Pro-Cugir, Aurel Voicu, dr. Olimpia Candrea –DPS Alba, Flaviu Cozuc – DAJPIS Alba, Maria Schiau – DGAS PC Alba, Nelu Fleşer – şef serviciu Prefectură. (C.P.)

[nggallery id=1161]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea