Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Deschiderea noului an şcolar la Şcoala „Avram Iancu” din Alba Iulia. Fiecare elev boboc a primit un ghiozdan nou

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi a început școala!  Și puţine lucruri sunt mai emoţionante decât bobocii de clasa I, cu părinţi şi bunici mai fericiți parcă decât în prima lor zi de școală, cu buchete de flori, hăinuțe noi și zâmbete de bucurie.

Sute de elevi, părinți, bunici și dascăli au fost prezenți în această dimineață la festivitatea de deschidere a noului an şcolar, de la Şcoala „Avram Iancu” din Alba Iulia, una dintre cele mai bune școli gimnaziale din județ.

La eveniment au participat, în calitate de director al instituției, doamna Elena Ignat, revenită de la 1 septebrie la conducerea școlii din poziția de consilier al Ministrului Apelor și Pădurilor, și în calitate de invitaţi, vicepreședintele Consiliului Județean Alba Florin Roman, viceprimarul Dorin Şerdean, deputatul Călin Potor, părintele protopop Niculiţă Pascu şi Mihaela Moldovan, inspector de poliţie la compartimentul de prevenire al IPJ Alba.

Festivitatea a început cu o rugăciune de început de an şcolar, apoi s-a adresat celor prezenţi Elena Ignat, cea care în ultimii 3 ani de când conduce această unitate de învățământ de excelență a reușit să dubleze apropape, numărul de elevi ai școlii. Profesoara le-a spus copiilor că s-au întors la muncă, pentru că școala este și trebuie să fie într-un fel un loc de muncă pentru copii, un loc unde te formezi, un loc în care înveți să distingi ce e mai potrivit pentru tine, într-o societate plină de superficialitate și tentații periculoase.

A luat apoi cuvântul Dorin Șerdean, viceprimarul orașului, care i-a asigurat pe elevi că înțelege perfect ce simt, pentru că și el a participat timp de 8 ani la festivitățile de deschidere a anilor școlari la această școală, însă cu ceva timp  în urmă, în calitate de elev. Deputatul Călin Potor i-a felicitat pe toți elevii prezenți și le-a urat un an școlar plin de realizări.

În final, a vorbit Florin Roman, vicepreședintele CJ Alba, care a ales elevii aceastei școli pentru a le înmâna personal, simbolic, ghiozdanele marca Consiliul Județean Alba. Este vorba despre Programul  “Primul Ghiozdan”, o promisiune îndeplinită a liberalului Florin Roman de dinainte să ocupe o funcție publică, prin care 5.600 de elevi de clasa 0 și clasa I au primit astăzi câte un ghiozdan, complet echipat cu rechizite.

Acesta le-a mulțumit părinților prezenți pentru că se străduiesc și reușesc să le asigure copiilor lor condițiile necesare unei vieți normale. Li s-a adresat apoi și copiilor sub forma unui joc. Roman le-a promis bobocilor că dacă sunt cuminți și își ascultă părinții, fiecare dintre ei va găsi pe bancă, în sala de clasă, un ghiozdan frumos și plin de creioane colorate și alte surprize. Liberalul le-a amintit celor prezenți  și de un alt proiect inițiat de el și care astăzi “prinde viață” –  Școala Profesională Germană care astăzi și-a deschis porțile pentru prima generație de elevi. Aceștia “nu vor deveni șomeri cu diplomă de inginer sau economist, însă după doi ani și jumătate de cursuri, în care vor primi burse lunare de 400 de lei și alte facilități, vor avea un loc de muncă asigurat.”

O altă promisiune făcută de vicele CJ Alba elevilor este că în 2 -3 ani, când vor merge la liceu sau, mai târziu la facultate la Cluj, nu vor mai fi nevoiți să facă 110 minute pentru a ajunge în centrul universitar, ci jumătate din timp, pentru că până atunci va fi finalizată Autostrada Sebeș-Turda.

Prof. Elena Ignat a precizat apoi că toate sălile de clasă au fost igienizate și sunt pregătite să îi așteaptă pe copii în cele mai bune condiții.

Peste 54.000 de elevi din județul Alba au început astăzi noul an școlar. Le urăm succes lor și dacălilor care îi vor îndruma.

[nggallery id=258]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea