Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Delegație de la SLI Sebeș, la pichetul de protest contra comasărilor de școli organizat de FSE ”Spiru Haret”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Reprezentanții Sindicatului Liber Învățământ Sebeș au anunțat că participă la pichetul de protest organizat miercuri, de Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“, în fața Ministerului Educației Naționale. Aceștia spun că, printre altele, au propus federației să atragă atenția Ministerului și asupra problemelor legate de voucherele de vacanță.

”Acţiunea noastră urmărește: blocarea comasărilor abuzive de clase, grupe și unități de învățământ; respectarea prevederilor legale privind drepturile salariaților din învățământ; dialog social real în educație; creșterea alocărilor bugetare pentru educație reflectate în special în costul  standard per preșcolar/elev.

Menționăm că FSE „SPIRU HARET“ s-a retras din toate structurile de dialog social de la nivelul Ministerului Educației Naționale până la momentul în care instituția va înțelege că un dialog social real presupune transparență, comunicare, discuții de pe poziții de egalitate și parteneriat”, se arată în comunicatul FSE Spiru Haret.

Reprezentanții SLI Sebeș au transmis: ”Am propus Federației să atragă atenția Ministerului Educației asupra problemelor  privind acordarea voucherelor de vacanță, probleme care nu pot fi rezolvate decât de Minister printr-o metodologie care să prevadă toate situațiile posibile care pot apărea la nivelul unităților școlare. În momentul de față, administratorii financiari ai școlilor nu au la cine apela în acest sens, răspunsul invariabil al reprezentanților Ministerului Educației la orice întrebare din teritoriu este să se respecte legea”.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vremea se răcește brusc în România. Prognoza METEO pentru următoarele zile indică condiții de brumă în unele zone din Transilvania

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vremea se răcește brusc în România. Prognoza METEO pentru următoarele zile indică condiții de brumă în unele zone din Transilvania Meteorologul ANM Mihai Huştiu a explicat că vremea a intrat într-un proces accentuat de răcire, iar începând de luni vom avea temperaturi și mai scăzute. Până la mijlocul săptămânii viitoare vom avea parte de ploi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea