Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO: Defilarea trupei Scottish Pipes Band, în deschiderea Festivalului Dilema Veche, a început cu o întârziere

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Show-ul care a deschis cea de a treia ediție Festivalului Dilema Veche de la Alba Iulia a început cu o întârziere de aproape jumătate de oră. Defilarea cimpoierilor scoțieni, respectiv a trupei Scottish Pipes Band, programată pentru orele 17.30, s-a lăsat așteptată de cei circa 200 de turiști și localnici mai mult decât tradiționalul “sfert de oră academic”.

Dilema Veche 2014_defilare Scottish Pipes Band (19)

Așteptarea se pare totuși că a meritat, dacă e să ne luăm după entuziasmul copiilor și a unei bune părți a spectatorilor.

Festivalul a continuat apoi cu prelegerea lui Mircea Cărtărescu, care a răspuns și dilemelor câtorva dintre spectatori, veniți în număr mare la Traseul celor Trei Fortificații. Conferința, susținută de invitatul special al acestei ediții a evenimetului, a început la ora stabilită și a fost momentul special ce a marcat practic debutul festivalului Dilema Veche.

Trupa a fost înfiinţată în 1957 de fostul cimpoier al Queen’s Own Cameron Highlanders. Din acest motiv ei poartă stofa scoţiană în carouri, specifică Cameron of Erracht. Repertoriul lor vast cuprinde muzică scoţiană, inclusiv slow airs, marşuri, muzică tradiţională strathspey şi învârtite care pot fi prelucrate pentru a se potrivi oricărei ocazii, inclusiv pentru procesiuni, defilări, spectacole statice sau solo. Trupa a avut concerte în Franţa, Spania, Serbia, Japonia şi Italia.

[nggallery id=2207]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea