Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: De Ziua Armatei Române, 25 octombrie 2013, depuneri de coroane la Cimitirul Eroilor din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, cu începere de la ora 10.00, la Cimitirul Eroilor din Alba Iulia a avut loc ceremonialul militar de depuneri de coroane de flori în cinstea tuturor eroilor neamului românesc.

Conform organizatorilor „Ziua Armatei Române, sărbătorită la 25 octombrie, reprezintă un simbol cu valoare de referinţă pentru poporul român, o zi în care, dincolo de semnificaţia ei strict istorică, aceea a eliberării în anul 1944, a ultimei brazde de pământ românesc, glorifică faptele de vitejie ale tuturor eroilor neamului românesc, care ne oferă inestimabile lecţii de viaţă trăite în demnitate şi iubire faţă de ţară”.

În deschiderea ceremonialului a fost ascultat Imnul Naţional al României, după care a urmat slujba de pomenire a celor căzuţi pentru neam şi ţară. Colonelul Marcel Domşa, comandantul Garnizoanei Alba Iulia a făcut o scurtă trecere în revistă a momentelor semnificative realizate de Armata Română şi a urat mult succes celor care poartă uniforma militară şi celor care fac parte din sistemul militar românesc. Acesta a mai precizat că după anul 1990, Armata Română avea 300.000 de membri, iar acum însumează doar 70.000, dar calitatea serviciilor oferite sunt demne de apreciat. A urmat apoi depunerea de coroane, din partea reprezentanţilor Camerei Deputaţilor a Consiliului Local şi a Consiliului Judeţean Alba, a Primăriei Alba Iulia, a partidelor politice şi a mai multor instituţii din municipiul Alba Iulia. Evenimentul a fost închis cu o defilare a elevilor de la Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

[nggallery id=523]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea